Jukka ToijalaFoto: Tiit Tamme
Korvpall
28. november 2020, 23:26

Koondise peatreener Venemaalt saadud paki järel: põrusime nii vaimselt kui füüsiliselt (2)

Eesti koondise peatreener Jukka Toijala tõdes 56 : 84 kaotuse järel, et Venemaa tegi küll valiktsükli parima mängu, kuid vigu tegid nii kodumeeskonna treenerid kui ka mängijad.

"Venelased tegid valiktsükli parima matši," tõdes koondise juhendaja Toijala kohtumise järel. "Nad mängisid väga meeskondlikult ja neid peab kiitma. Vorontsevitš andis kõvasti juurde. Neil on pikk koosseis ja me ei leidnud rünnakul sobivad käike. Tegime vigu nii kaitses kui rünnakul – Venemaa oli selgelt parem."

Soomlase sõnul tehti skautimise põhjal otsuseid, mis tänases kohtumises ei toiminud. "Lisaks tehti platsil individuaalselt vigu, mis on inimlik. Põrusime nii vaimselt kui füüsiliselt. Me ei suutnud näidata taset, et Venemaaga võidelda," lausus ta pressikonvrentsil.

Juba esmaspäeval kohtub Eesti Põhja-Makedooniaga. Peatreeneri sõnul võib selline kaotus mõjuda mängijate enesekindlusele halvasti, kuid profimängijad peavad selliste õhtutega hakkama saama. Võrreldes Venemaaga pole esmaspäevane vastane nii jõuline, mis võiks eestlastele paremini sobida.

"Meil on 40+ tundi valmistada mängijad füüsiliselt ja vaimselt ette, et oleksime esmaspäeva õhtul valmis," rääkis 48aastane Toijala.

Rain Veidemani sõnul oli tulemus halb, kuid keegi ei saa öelda, et mängijad ei võidelnud. Tema väitel on keeruline võita, kui vastased toovad 57 punkti kolmestest.

"Nad mängisid kaitses väga hästi. Nad olid füüsilised, esimesel poolajal võeti meie mängujuhi mängust välja," vihjas Veideman mängu alustanud Kerr Kriisale, kelle arvele jäi laupäeval null punkti ja kolm pallikaotust. 19aastase Kriisa pingile istutamise järel pidi rolli üle võtma just Veideman. "Ma ei taha mängujuhina alustada, aga võin aidata ja mul pole sellega probleemi."

"Serbia kaotas täna Šveitsle, Leedu eile Taanile. Kõik mängivad rabedalt, esimene matš on tehtud, keegi pead norgu ei lasknud ja kõigil on hea tunne sees. Analüüsime kohtumist ja teeme omad järeldused," jätkas 29aastane tagamängija.

Venemaa koondise peatreener Sergei Bazarevitš ja 15 silma visanud ääremängija Andrei Vorontsevitši sõnul toimis võistkonna kaitse suurepäraselt ja Eesti suutis tabada 22st kolmepunktiviskest vaid viis.

"Teadsime, et Eesti tahab kolmeseid visata, aga tegime selle neile keeruliseks," lausus juhendaja. "Olen väga rahul ka 19 resultatiivse sööduga. Liigutasime palli väga hästi, see oli eeldatavasti võti. Väga paljud visked tulid vabadelt kohtadelt."

Kas rohke kaugelt loopimine oli planeeritud? "Iga treener tahab tasakaalus mängu, nii paljude kolmeste viskamine polnud plaan. Aga tuleb võtta seda, mida kaitse pakub. Kutid tegid väga head tööd. Enne mängu rääkisime, et viime palli korvi alla ja sealt välja. Mängijad teadsid, kust abi tuleb," selgitas Bazarevitš võidu tagamaid.

Ka Andrei Vorontsevitš tõi välja kaitse. "Hoidsime nende kolmeste tabavuse vaid 22 protsendi peal, tavaliselt on see üle 40," rääkis klubtia ääremängija, kelle sõnul oli tegu meeskondliku võiduga, sest rünnakul liikus pall väga hästi.