Johann Andre Forfang.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
29. november 2020, 09:09

Treener keeras olümpiavõitja võistluse tuksi. Sportlane: see on kuradi uskumatu!

Samal ajal, kui Eesti spordifännid rõõmustasid Artti Aigro ilusa võistluse üle, oli Norra suusahüppaja Johann Andre Forfang püha viha täis, sest ta diskvalifitseeriti Ruka MK-etapil treeneri vea tõttu.

Nimelt andis Aleksander Stöckl Forfangile lipuga tornist laskumiseks märku enne, kui see oli ametlikult lubatud. "Saatsin ta kollase tulega hüppesse," nentis Stöckl Norra rahvusringhäälingule (NRK). "Nägin, et 15 sekundit tiksus kellal täis, tavaliselt süttib seejärel roheline tuli. Nägin enda arvates rohelist tuld ja langetasin lipu. Aga pärast tema hüpet vaatasin üles ja nägin, et fooris põles jätkuvalt kollane tuli."

Forfang oli juhtunust mõistagi häiritud. "Üsna uskumatu, et selline asi juhtus. See on kuradi uskumatu! Vabandust, aga see on täiesti sõge," lausus diskvalifitseeritud Pyeongchangi meeskondlik olümpiavõitja NRK-le. 

Treener Stöckl põhjendas hajameelsust sellega, et tema mõtted olid Daniel Andre Tandega, kes viibis parajasti kukkumise tõttu arstlikul ülevaatusel. "Ma ei teadnud, mis Danieliga juhtus, seega mõtlesin ka temale."

Tande lõi kukkudes pahasti põlve ära (vt videot allpool), aga arstid kinnitasid, et põlvesidemed jäid terveks ning midagi hullu ei tohiks lahti olla.