Kristjan IlvesFoto: Martin Ahven
Talisport
29. november 2020, 16:35

TUBLI! Kristjan Ilves lõpetas MK-etapi taas viiendana

Kahevõistlejate Ruka MK-etapi 10 km sõidu võitis norralane Jens Lurås Oftebro. Taaskord tegi suurepärase võistluse Kristjan Ilves, kes lõpetas etapi viiendal kohal.

Kahevõistluse hüppevõistlus jäi Rukal ära liiga tugeva tuule tõttu, mistõttu starditi suusarajale neljapäevase proovivõistluse tulemuste põhjal. Kristjan Ilves saavutas proovivõistlusel 141meetrise hüppega (142 meetri mäelt) neljanda koha ja läks rajale liidrist Manuel Faisstist 27 sekundit hiljem.

10 km sõidus kujunes kiiresti esinelik, kuhu kuulusid sakslane Faisst, tema kaasmaalane Fabian Riessle, austerlane Johannes Lamparter ja norralane Jens Lurås Oftebro. Poolel maal jäi Ilves neist maha 20 sekundiga, aga siis hakkas esinelik passima ja eestlane jõudis liidritele korraks järgi, kuid sama kiiresti jäi ta neist taas maha.

Finišikiirenduses oli nobedaim Oftebro, kes edestas Riesslet 1,9 ja Faissti 6,4 sekundiga. Ilves kaotas võitjale 33,2 sekundiga, mis andis väga tubli viienda koha. Samal kohal lõpetas ta reedel toimunud MK-etapil.

Kahevõistlejate Ruka MK-etapi 10 km sõidu esikümme Foto: Ekraanitõmmis

MK-sarja tiitlikaitsja Jarl Magnus Riiber pidi võistlust kõrvalt vaatama, sest ta diskvalifitseeriti proovivõistluse järel hüppekombinesooni tõttu.