Ken Torn ja Kauri Pannas Kanaari saartel.Foto: Sven Kollus
Auto-Moto uudised
29. november 2020, 11:40

Euroopa meistrid Torn ja Pannas kerkisid hooaja viimasel rallil tagantjärele võitjateks

ERC3 ja ERC3 Junior klassi Euroopa meistritena hooaja viimasele ERC etapile startinud ralliekipaaž Ken Torn – Kauri Pannas (Ford Fiesta Rally4) saavutas Kanaari saartel esimese koha.

Esialgu lõpetasid eestlased teisena, kuid pärast võistlust selgus, et ERC3 ja ERC3 Junior arvestuste võitjad Josep Bassas Mas – Axel Coronado Jiménez kasutasid 17. kiiruskatse finišis auto mootori jahutamiseks kõrvalist abi, mille eest nad diskvalifitseeriti.

Niisis võitsid Torn ja Pannas viiest ERC etapist neli ning jäid korra teiseks.

Lisaks kahe eelpool mainitud klassi meistritiitlitele kuulub eestlastele ERC3 Junior sarja peaauhind, milleks on osalemine kahel järgmise aasta ERC etapil Motorsport Italia poolt välja pandud Škoda Fabia Rally2 autol.

Ken Torn (paremal) ja Kauri Pannas. Foto: Sven Kollus

"Kanaarid olid väga õpetlikud, vahel lihtsalt on mõned õppetunnid raskemad kui teised," sõnas Torn pressiteate vahendusel. "Hooajaga tuleb kindlasti rahule jääda ja tulemus oli super ning saime palju vajalikku juurde. Muidugi ei teeks me seda ilma toetajateta, kes on selle tiitli sama palju välja teeninud kui meie. Ilma teieta poleks me siin. Aitäh kõigile ja tooksin välja kaks meest, kes kogu raske aja ikka leidsid seda motivatsiooni, et meid aidata. Aitäh, Kaido ja Urmas!"

Kaardilugeja Pannas lisas: "Huhhh, see oli ülimalt raske päev. Katsed olid rasked, lisaks sellele oli meil momente, aga õnneks oleme finišis. Ma olen ülimalt tänulik meeskonnale, Kenile, enda toetajatele, sõpradele ja peredele. Samuti teen suure kummarduse Kuldar Siku ees."

Kanaari saarte ralli ERC3 Junior lõppjärjestus:

1. Torn – Pannas (Ford Fiesta Rally4) 2:24.40,7

2. Munster – Quartini )Peugeot 208 Rally4) +5.37,6

3. Nore Jr. – Gulbäk Engan (Renault Clio RSR Rally5) +7.13,4

ERC3 Junior hooaja 2020 lõppjärjestus (maha on arvestatud kõige kehvem tulemus):

1. Torn – Pannas 155 punkti

2. Bassas Mas – Coronado Jiménez (Hispaania) 117

3. Molle – Barral (Belgia / Prantsusmaa) 68