Johannes Thingnes Bö.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
29. november 2020, 12:54

Bö näitas võimu, eestlased punktidest kaugel. Ermits: oleme sõidus liiga palju maas (1)

Laskesuusatamise Kontiolahti MK-etapi meeste 10 km distantsil saavutas ülekaaluka võidu norralane Johannes Thingnes Bö ajaga 23.53,0.

Kahe eelmise MK-hooaja parim mees tabas kõik kümme lasku ning suusatas kõige kiiremini, seega polnud konkurentidel täna võimalusepoegagi. Poodiumi madalamad astmed hõivasid rootslased Sebastian Samuelsson (1; +44,1) ja Martin Ponsiluoma (1; +47,9).

Eesti koondise parim oli täna Rene Zahkna, kes tegi püstitiirus kaks möödalasku, kaotas Böle 3.20,5 ja sai 64. koha. Suusarajal oli Zahkna kiiruselt 72. mees (+2.24,0) ja lasketiirus 17. (+7,1).

"Eilne sõit oli väga-väga kohutav, aga täna polnud palju parem," sõnas Zahkna ETV otse-eetris. "Eilne lõi natuke masti maha. Teadsin, et samamoodi hoidma ma ei lähe, vaid lähen proovin ja kui saan haamri, siis okei, aga lähen algusest peale võitlema. Võtsin riski, et mingi hetk tuleb ärakukkumine. Sain teada, kui kaua selliselt kestan.

Teisalt, juba soojendusel oli tunda, et kuidagi jalgades pole värskust Kontiolahtis. Suvel tuli palju suuremate treeningkoormuste pealt sõit paremini välja. Täna sain harjuda natuke kiirema sõiduga, küll ainult pool distantsi, siis tuli suur kukkumine."

Kalev Ermits eksis lamadestiirus kolm korda ja liikus samuti suusarajal võrdlemisi vaevaliselt, tasuks 67. koht (+3.24,2). "Soojendust tehes tundsin, et jalad oli natuke tühjad, õiget vurtsu jalgades ei olnud," sõnas ta ETV otse-eetris. "Paraku tuli raja peal sama tõdeda, sõidu poolelt selgelt lati alt läbi minek. Püstitiir oli täna positiivne, lamades peab veel analüüsima. Õnneks tihedus oli koos, seegi positiivne."

Ermits lisas, et saigi hooaja avanädalavahetusel teada, et sõiduvorm on parematega võrreldes selgelt lahjem. "Oleme sõidus liiga palju maas. Varu on, aga päris nii kõvaks me lähinädalatega ei saa," tõdes ta. 

Täna Kristo Siimeri asemel kolmanda eestlasena starti pääsenud Raido Ränkel käis lamadestiiru järel ühel ja püstitiiru järel neljal trahviringil ning sai 101 mehe konkurentsis 91. koha (+4.37,9).

Suusarajal oli Ränkel eestlastest napilt kõige kiirem (60. aeg; +2.06,6), Ermits kaotas talle 0,6 sekundiga (61. aeg). Lasketiirus andis Ermits kiireimale (Scott Gow ja Miha Dovžan) ära 14,5 sekundit (54. aeg) ja Ränkel 37,5 sekundit (99. aeg).

Tulemused (kliki pildil):

Päeva kiireimad laskjad (vasakul) ja suusatajad (kliki pildil):