Tuuli Tomingas sõitis Kontiolahti MK-etapil välja seitsmenda koha.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
29. november 2020, 16:00

SUPER! Tuuli Tomingas tegi MK-etapil karjääri parima sõidu

Laskesuusatamise Kontiolahti MK-etapi naiste 7,5 km distantsi võitis Hanna Öberg. Elu parima sõidu tegi Tuuli Tomingas, kes lõpetas seitsmendal kohal.

Hooaja avaetapil 26. koha saanud Tuuli Tomingas läbis 7,5 km sprindis mõlemad lasketiirud puhtalt. Finišis kogunes tal võitjale Hanna Öbergile kaotust 56 sekundit, mis andis eestlannale 7. koha.

Tominga senine parim koht MK-sarjas oli ülemöödunud hooajal Salt Lake Citys saadud 14. positsioon, eelmisel hooajal ta punktidele ei jõudnud.

"Enne teist tiiru olin rahulik, ei kaotanud pead," rääkis Tomingas sõidu järel ETV otseülekandes. "Ausalt öeldes lasin nulli ära püstitiirus ja mõtlesin, kurat küll, nüüd peab panema. Nüüd ei saa alla anda ja peab minema."

Eestlanna näitas 104 naise konkurentsis päeva 21. suusaaega. "Vastik ärevus tuli sisse, et peaks täiega andma, aga enne suurt tõusu ei teadnud, kas tasub ennast sodiks sõita," kirjeldas ta viimasel ringil toiminut.

25aastase laskesuusataja sõnul polnud tema tänane enesetunne ideaalne, sest eilne sõit oli veel jalgades.

"Tõestasin ära, et õigeid otsuseid tehes on võimalik kõrgele jõuda. Lilletseremooniast jäi natuke puudu, nulliga oleks võinud ju ära võtta. Mis siin ikka tähistada, hooaeg on alles ees," võttis ta võistluse kokku

Rootslanna Öbergi järel teisena lõpetas norralanna Marte Olsbu Röiseland (0; +23,9) ja kolmandana viimase kaasmaalane Karoline Knotten (0; +37,8). Eestlanna ette jäid veel võitja kaasmaalased Johanna Skottheim ja Mona Brorsson ning Valgevene esindav Dzinara Alimbekava.

Kontiolahti MK-etapi naiste 7,5 km distantsi esikümme Foto: Ekraanitõmmis

"Kui tunned end rajal hästi, siis see kandub ka tiiru," rääkis koondise peatreener Indrek Tobreluts, kelle sõnul oli Tomingas hooaja eelsetel võistlustel lasketiirus lohakas, kuid Soome MK-etapil oli sooritus väga korralik. 

"Igal sportlasel on tõusud ja mõõnad. Eelmisel aastal juhtunut, tänavu poleks enam üle elanud. Oli oluline seda hooaega paremini alustada," nentis Tobreluts Rahvusringhäälingule. "Probleemid olid teada, õnneks on need nüüd ületatud."

Johanna Talihärm lõpetas võistluse 62. (2; +2.30,7), Regina Oja 67. (2; +2.40,3) ja Kadri Lehtla 86. (1; +3.13,4) kohal. Naiste MK-sari jätkub neljapäeval, kui Soomes sõidetakse taaskord 7,5 km sprint.