Artti AigroFoto: EPA/Scanpix
Talisport
29. november 2020, 18:35

VALUS! MK-etapil avavooru järel viiendat kohta hoidnud Aigro põrus teisel hüppel

Suusahüppaja Artti Aigro tegi Ruka MK-etapil 142 meetri mäelt 135 ja 89 meetrised õhulennud, mis andsid 30. koha. Võistluse võitis norralane Halvor Egner Granerud.

Aigro hüppas avavoorus 134 meetrit, mis andis 125,1 punkti, millega ta jagas koos kahekordse maailmameistri Karl Geigeriga viiendat kohta. Võistluse esimese poole pikima lennu tegi sakslane Markus Eisenbichler, kelle sooritus kandus 141 meetri kaugusele.

Teises voorus tõusis tuul, mistap pidid sportlased pahatihti pikalt ootama oma hüppekorda, mis mõjutas nende tulemusi. Kaua lasti poomil oodata ka 21aastasel eestlasel, kes esialgu saadeti ootama sobivamaid tuuleolusid ja naastes lendas Aigro vaid 89 meetri kaugusele, mis kukutas ta 30 parima seas viimasele kohale.

Etapi võitis avaringi järel neljandat kohta hoidnud 24aastane norralane Halvor Egner Granerud, kes teises voorus lendas 142 meetri kaugusele. Teiseks tuli hooaja esimesed kaks etappi võitnud sakslane Markus Eisenbichler, kolmas oli poolakas Dawid Kubacki. Esimesena jäi poodumilt välja jaapanlane Yukiya Sato.

Ruka MK-etapi 15 parimat Foto: Ekraanitõmmis

21aastane eestlane hoidis laupäeval Rukal pärast esimest hüppevooru kümnendat positsiooni, kuid toona tema teine õhulend õnnestus paremini ja  lõpuks sai ta kirja oma karjääri parima 14. koha.