Lance Stroll keeras oma vormeli kummuliFoto: EPA/Scanpix
Vormel 1
29. november 2020, 19:47

Hamilton teenis dramaatilisel Bahreini etapil karjääri 95. etapivõidu

Briti vormelipiloot Lewis Hamilton teenis Bahreinis öötulede valguses hooaja 11. ja karjääri 95. etapivõidu.

Bahreini GP algus oli sündmusterohke, sest juba avaringil sõitis Haasi piloot Romain Grosjean suurel kiirusel seina, mille tagajärjel läks tema sõiduvahend pooleks ja lahvatas leekidesse. Meeskonna sõnul sai prantslane küll mõned põletushaavad, kuid pääses imekombel hullemast. 

Ligi tunniajase ootamise järel anti võistlusele kordusstart, kuid juba kolmandal ringil toimus järjekordne hirmuäratav avarii, kui Lance Stroll keeras oma masina katusele.

Sealtki õnnetusest pääses sõitja vigastusteta. Seejärel võistlus rahunes ja möödus suuremate sündmusteta, kuni sõidu lõpuni oli veel kolm ringi. Siis ütles töölepingu üles kolmandal kohal sõitnud Sergio Perezi masina mootor ja Racing Pointi piloot pidi võistluse katkestama. Rajale tuli turvaauto, mille taga ka sõit lõpetati.

Etapi võitis Mercedest roolinud Lewis Hamilton, kelle kõrval astusid poodiumile Red Bulli sõitjad Max Verstappen ja Alexander Albon. Neile järgnesid McLareni piloodid Lando Norris ja Carlos Sainz Jr, kuuendana lõpetas AlphaTaurit esindav prantslane Pierre Gasly. Mercedese piloot Valtteri Bottas lõhkus võistluse esimeses pooles rehvi ja soomlane sai kirja kaheksanda koha.

"Start oli päris hirmuäratav. Nägime punast lippu ja suuri leeke. Õnneks näib Romainiga olevat kõik korras," ütles etapi teisena lõpetanud Max Verstappen. "Meie võistlusstrateegia polnud piisavalt agressiivne ja olime boksis aeglased, aga teine koht pole paha."

Võitja sõnul oli sõit füüsiliselt väga kurnav. "Max oli täna väga kiire, seda oli tunda. Olen tiimile väga tänulik," sõnas tänavu maailmameistriks tulnud Hamilton.

Hamiltonil on MM-sarja üldkokkuvõttes 332, Bottasel 201 ja Verstappenil 189 punkti. Neljandat kohta hoiab Daniel Ricciardo, kes jääb liidrist maha juba 230 silmaga. Vormel 1 hooaja lõpuni on veel kaks etappi.