Ott Tänak.Foto: Mari Luud
WRC
29. november 2020, 22:02

VIDEO | Ott Tänak testis Hyundai uhiuut ralliautot

Valitsevad autoralli valitsevad maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja ei mõtle vaid hooaja viimasele MM-etapile, vaid eestlased said Itaalias tutvuda ka uue Hyundai i20 N Rally2 masinaga.

Rally2 auto on asendus praeguse generatsiooni R5-masinatele. Väidetavalt soovib Hyundai meeskond uue sõiduki rallidele tuua järgmise aasta suvel ja tiimipealik Andrea Adamol jätkus selle kohta vaid kiidusõnu.

"See on parem kui eelmine masin," ütles ta DirtFishile antud intervjuus. "Hei, see võib küll tunduda nagu PR-jutt, võite seda uskuda või mitte, aga see on tõsi."

Praegustelt R5-masinatelt on autol säilinud selle viiekäiguline käigukast, kõik muud osad on selle juures uued. Varem on masinat testinud peamiselt põhjanaaber Jari Huttunen, kuid nüüd anti see ka Ott Tänaku hoolde.

 

Adamo sõnul on ainuüksi masina testimine keeruline. Autot ehitatakse Saksamaal ja koroona põhjustatud piirangute tõttu on välismaalastel üsna keeruline riiki pääseda

"Me ei saa kasutada avalikke teid ja turvalisuse huvides ei saa külastada linnasid. Uskuge mind, uue auto väljatöötamine pole praegu lihtne," kurtis Adamo.

"See on keeruline, sest nendes kohtades saame käia ainult töö tõttu, turiste riiki ei lubata ja kui teil pole Saksa passi, peate näitama, et teil on Saksa elamisluba. Kuttide hotellidesse ja kohtadesse saadame on bürokraatiline õudusunenägu."