Kalle Rovanperä.Foto: Mari Luud
WRC
1. detsember 2020, 12:07

Kalle Rovanperä läheb Monzas medalijahile: mul pole midagi kaotada

20aastane Soome ralliäss Kalle Rovanperä (Toyota) võib Monza ralli hea õnnestumise korral teenida elu esimeselt WRC-hooajalt MM-medali.

Enne hooaja viimast etappi hoiab soomlane 70 punktiga viiendat kohta. Kolmandal kohal paiknev Thierry Neuville edestab teda 17 ja Ott Tänak 13 punktiga. Kuuendaks langemine teda pigem ei ähvarda, sest Teemu Suninen jääb 26 punkti kaugusele. Saadaval on 30 punkti. 

"See aasta on olnud üks suur õppimisprotsess," vahendab Rovanperä sõnu Rallit.fi. "Hooaeg on läinud väga hästi, olen palju õppinud. Sel aastal pole olnud ühtki puhast asfaldirallit, seega on mul kõige rohkem teadmisi ammutada just selles vallas."

Ta lisas, et Monza ralli on tema jaoks kindlasti keeruline. "Monte Carlo rallist on juba palju aega möödas. Eelmise nädala testidel oli päris veider tunne, aga see läks iga kilomeetriga paremaks," sõnas Rovanperä.

"Kuigi testidel oli külm ilm, oli pidamine hea. Oli nauditav sõita. Peame [rallil] algusest peale kiiresti kihutama ja sõitma maksimumiga. Mul pole midagi kaotada."

Monza MM-ralli algab neljapäeval 4,33 kilomeetri pikkuse kiiruskatsega, kuid saab õige hoo üles reedel.

Tiitlisoosik on Elfyn Evans, kel on tabelis 111 punkti. Sebastien Ogier jääb teisena 14 punkti kaugusele.