Therese Johaug võitis Ruka minituuri, kuid rohkem teda sel aastal MK-sarjas võistlemas ei näe. Mis saab jaanuaris, ei ole praegu teada.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
1. detsember 2020, 13:29

PAUK: Norra suusakoondis ei osale sel aastal rohkem MK-sarjas

Norra suusaliit teatas täna hommikul, et nende murdmaasuusatamise koondis ei osale koroonaviiruse pandeemia tõttu sel aastal enam ühelgi MK-etapil ning ilmselt mitte ka Tour de Skil.

"See on keeruline otsus, aga pärast põhjalikke arutelusid leidsime, et see on praeguses olukorras õige," vahendab murdmaasuusatamise alakomitee juhi Torbjörn Skogstadi sõnu Norra rahvusringhääling.

Selle aastanumbri sees toimub praeguse seisuga veel kaks MK-etappi: 12.–13. detsembril Šveitsis Davosis ja nädal hiljem Saksamaal Dresdenis.

Norra meeste esinumber Johannes Hösflot Kläbo teatas juba eile, et ei kavatse detsembris MK-sarjas võistelda, sest soovib vältida terviseriske.

Norra murdmaasuusatamise mänedžer Espen Bjervig lisas täna, et sportlaste tervis on nende prioriteet. "Me ei tea veel, millised on nakkuse tagajärjed vastupidavusatleetidele, kelle edu sõltub kopsude tööst. Seega on meie number üks prioriteet, et ükski sportlane ei nakatuks koroonaviirusega, sest see võib rikkuda nende hooaja ja võimalik, et kogu karjääri," sõnas Bjervig.

Ta lisas, et tervise järel tähtsuselt teine on MM ning alles kolmas on MK-sari.  

FISi murdmaajuht Pierre Migenery sõnas NTB-le, et rahvusvaheline alaliit austab norralaste otsust. "On oluline, et Norra koondis võistleks võimalikult paljudel MK-etappidel, aga austame nende otsust täielikult."

Viimaste uudiste kohaselt kaaluvad rootslased sama, kuid pole veel midagi otsustanud.