ESIMENE PÄÄSUKE: Viljandi seab sihte selle nimel, et järgmise aasta 1. septembriks oleks kuppelhall Männimäe linnaosas püsti.Foto: Eskiis / OÜ Klotoid
Jalgpall
2. detsember 2020, 10:00

Kõigisse maakonnakeskustesse rajatavad hallid lähevad maksma umbes 30 miljonit eurot.

Seni veel paberil jalgpallihallidesse puhutakse paarkümmend miljonit eurot (1)

Lõõskav tuul, krae vahele ladisev vihm või muu taevane ollus – kui jalgpalluril sõltumata vanusest on ette nähtud trenn, siis trennis peab ta olema. Iseküsimus on muidugi, kui kvaliteetseks sellistes oludes toimuvat treeninguprotsessi saab pidada. Viimaks on aga jää liikuma läinud ning võib täie kindlusega öelda, et aasta pärast saavad kuivades oludes nahkkera taga ajada viie linna jalgpallurid, kaugemas tulevikus veelgi rohkemad.

Viie linna all tuleb silmas pidada seda, et Tallinna vutimehed on pneumokupli või katuse all saanud aasta näruseima ilmaga kuudel trenni teha juba mitmeid aastaid. Pealinnas on praegu neli täismõõtmetega sisehalli, lisaks vähendatud mõõtmetega hall Linnu teel, kuid mujal Eestis on jalgpall olnud seni puhtakujuline väliala. Suurejoonelisi plaane on mõistagi mõlgutatud, meie suuruselt teises linnas Tartus näiteks oma paarikümne aasta jagu, kuid raha jalgpallihalli ehitamiseks pole väljaspool Tallinna siiani leitud.

Edasi lugemiseks: