Nikita Mazepin 2018. aastal.Foto: ALBERT GEA/Scanpix
Vormel 1
1. detsember 2020, 20:51

RAHA EEST SAAB KÕIKE? Vormel 1 meeskond kinnitas järgmise aasta sõitjaks vägivaldse minevikuga rikkuri

F1 sarjas hakkab järgmisel aastal kihutama venelane Nikita Mazepin, kelle minevik pole sugugi puhas, kuid miljardärist isa rahakotirauad on see-eest pärani lahti.

Haasi meeskond on hooaja lõppfaasis kümne meeskonna hulgas eelviimasel kohal ja juba varasemalt teatati, et uuel hooajal ei jätka tiimi eest tänavused sõitjad Romain Grosjean ja Kevin Magnussen. Pärast selle avalikustamist on palju spekuleeritud, kes uuel aastal Haasi masinatesse istuvad ja nüüdseks on teada, et üks mees on 21aastane Nikita Mazepin.

Venemaalt pärit sõitja isa Dmitri on miljardär ja panustab DailyMaili väitel korralikult Haasi meeskonna eelarvesse. See tõestab, et raha eest saab justkui osta kõike, sest noore Mazepini minevik pole sugugi puhas. Nimelt läks Haasi tiimi uus sõitja 2016. aastal kallale oma konkurendile Callum Ilottile, kellega toona sõideti koos F3 sarjas. Toona kirjutas Autosport.com, et Ilott sai sinise silma ja lisaks paistetas noormehe lõug üles.

Tänavu kihutavad Mazepin ja Ilott koos F2 sarjas, mida on juhtimas legendaarse Michael Schumacheri poeg Mick. Just talle ennustatakse teist Haasi tiimi kohta järgmiseks hooajaks.

Mazepini liitumisest teatas noormehe uus tiim ka oma Twitteris, kus vahendati venelase tänusõnu.