Mick Schumacher hakkab uuel hooajal kihutama F1 sarjas.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
2. detsember 2020, 11:22

ISA JÄLGEDES: Mick Schumacher kihutab järgmisel aastal F1 sarjas

Legendaarse Michael Schumacheri poeg Mick lõi käed Haasi meeskonnaga ning sõidab järgmisel aastal kunglikus F1 sarjas. 

Praegu võistleb Mick Schumacher vormel 2 sarjas ning hoiab seal ka liidrikohta. Juba varem oli teada, et Haasis hakkab sõitma ka teine praegu veel F2-s kihutav piloot Nikita Mazepin. 

Mick Schumacher oli oma F1 debüüdile lähedal oktoobri teisel nädalavahetusel, kui mitmel meeskonnal oli koroonaviiruse tõttu tõsiseid probleeme. Alfa Romeo sõitja Antonio Giovinazzi test oli kahtlane ning kui itaallane osutunuks koroonapositiivseks, pääsenuks Schumacher Saksamaal starti. Lõpuks nii siiski ei läinud ning seda enam on 21aastane Mick elevil, et saab uuel aastal kuningliku sarjaga liituda – 30 aastat hiljem, kui vormel ühes debüteeris tema isa.

"Väljavaade, et saan järgmisel aastal olla vormel 1 stardirivis, teeb mu uskumatult õnnelikuks ja olen lihtsalt sõnatu," ütles Ferrari sõitjate akadeemiasse kuuluv Mick Schumacher. "Nagu alati, annan endast rajal kõik ning ootan väga seda seiklust."

Haasi pealik Gunther Steiner kiitis mõistagi noort sõitjat ja kergitas kaabut F2 sarja ees, kust on varemgi talente esile kerkinud.

"Ma usun kindlalt, et ta teenis võimaluse vormel ühes sõita üksnes tänu oma esitustele," andis Steiner ühtlasi mõista, et kuulus isa ei mänginud Schumacheri F1-ga liitumises rolli.

Mick Schumacher on saanud F1 masinat testida 2019. aasta aprillis Bahreinis, kui kihutas seal Alfa Romeo ja Ferrari roolis. Haasiga saab ta esimesed testikilomeetrid mõõta järgmisel nädalavahetusel toimuval Abu Dhabi etapil.