Kuigi sportlased kandsid Rukal maske, siis väga hästi "mull" ei toiminud, kuna koondiste suhtumine reeglitesse oli erinev, tõdes Soome olümpiakomitee meditsiinijuht Maarit Valtonen.Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
2. detsember 2020, 14:17

Murdmaasuusatamise MK-sarja ähvardab kollaps: ka rootslased ja soomlased loobusid tänavustest etappidest

Kui eile teatasid norrakad, et sel aastal nende murdmaasuusakoondis koroonaviiruse pandeemia tõttu enam MK-sarjas rajale ei tule, siis nüüd on sama kinnitanud ka Rootsi ja Soome alaliidud.

"Langetasime otsuse eelseisvatel Davosi ja Dresdeni etappidel mitte osaleda raske südamega, kuid me peame esikohale seadma sportlaste tervise. Mõistame, et see võib tekitada sportlastes ja poolehoidjates pettumust, kuid kuidas me ka ei tahaks võistelda, tundub see see praegu ainuvõimaliku otsusena," tõdes Rootsi suusaliidu murdmaajuht Daniel Fahraeus.

Sama teatas kolmapäeval ka Soome suusaliit: murdmaasuusakoondise treenerid ja meditsiinieksperdid otsustasid, et üha mastaapsemaks muutuva pandeemia valguses soomlased detsembri etappidest osa ei võta.

"Praeguses olukorras pole mõtet maailmas ringi reisida, riskid oleks liiga suured. Tahame kindlustada, et ettevalmistus hooaja tähtsaimaks jõuprooviks, Oberstdorfis toimuvateks maailmameistrivõistlusteks, sujuks tagasilöökideta," ütles koondise peatreener Teemu Pasanen.

Selle aastanumbri sees peaks praeguse seisuga toimuma veel kaks MK-etappi: 12.–13. detsembril Šveitsis Davosis ja nädal hiljem Saksamaal Dresdenis. Mis neist uute uudiste valguses saab, pole veel selge.