Snorri EinarssonFoto: Imago/Scanpix
Talisport
2. detsember 2020, 20:41

Suusataja võistles Ruka MK-etapil tugevas pohmellis: Soomes on alkohol odav

Islandi 34aastase murdmaasuusataja Snorri Einarssoni reede läks lappama, mistap sõitis ta laupäevasel MK-etapil raskes pohmellis.

"Jõin paar drinki ja pudeli veini. Soomes on alkohol odav," vahendab põhjanaabrite ajaleht Iltalehti Einarssoni sõnu. Islandlase käsi haaras reedel pudeli järele, sest tema treener Vegard Karlströmi koroonatest oli positiivne. Atleet eeldas, et temagi peab jääma pikaks ajaks isolatsiooni, mis tegi meele mõrudaks.

"See tähendas minu jaoks pikka karantiini. Islandile oleksin tagasi jõudnud alles vahetult enne jõule. See oli tõeliselt vastik olukord, kuna mul on kodus kolm last ja rase naine," selgitas Einarsson. Kuid peagi selgus, et treeneri kordustesti tulemus oli negatiivne. "Siis lõpetasin joomise."

Islandlasel jäi vahele Ruka minituuri suusasprint, mistõttu poleks ta tohtinud enam nädalavahetusel starti tulla. Kuid Rahvusvaheline suusaliit tegi talle erandi ja lubas mehel osaleda laupäevasel 15 km klassikatehnikas sõidus ja pühapäevases jälitussõidus.

"Pühapäeval oli hea võistlus, sest ma polnud tugevas pohmellis. Laupäev oli halb võistlus," muigas Einarsson, kes sai laupäeval 60. ja pühapäeval 58. koha. "Nüüd on hea tunne! Jõuan jõuludeks koju."

"Minu eesmärk on sel hooajal jõuda korra 15 parema hulka. Järgmisel talvel Pekingi olümpial tahan jõuda esikümnesse. Siis saan taas võistlustel veini juua," teatas heatujuline islandlane, kelle senine parim tulemus MK-etappidel on 18. koht. Samale positsioonile tuli ta Seefeldi MMil 50 km sõidus.