Paide Linnameeskond täna platsil ei käindud, kuid meeskond kindlustas endale hõbemedalid.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
2. detsember 2020, 21:29

Levadia kaotas Florale, Paide Linnameeskond kindlustas hõbemedali

Eesti jalgpalli meistriliigas võitis Tallinna FC Flora linnarivaali FCI Levadiat 2 : 0. Levadia kaotusega kindlustas Paide Linnameeskond endale klubi ajaloo esimesed hõbemedalid.

Eesti meistriliiga on jõudnud lõpusirgele, kui sellel nädalavahetusel toimub viimane voor. Enne pühapäevast lõppvaatust läksid kolmapäeval omavahel vastamisi tiitli juba kindlustanud FC Flora ja FCI Levadia.

Levadia jäi mängu eel Paidest maha 4 punktiga, mistap pidid nad hõbemedalite kindlustamiseks võitma nii kolmapäeval kui pühapäeval Florat ja lootma, et Paide ei suuda nädalavahetusel jagu saada Nõmme Kaljust. 

Flora ja Levadia kohtumise esimesed pool tundi erilist silmailu ei pakkunud, kuid avapoolaja lõpus oli külaliste leegionäril Gandol kaks võimalust, kuid esimese lõi ta üle ja teise tõrjus Kristen Lapa. Oma võimalus oli ka Floral, kuid Vlasi Sinjavski löögi suutis Artur Kotentko väravajoonelt ära noppida.

Eesti koondise ääreründaja sai siiski oma tahtmise. 63. minutil murdis Sinjavski äärelt sisse ja lõi palli püüdmatult ettenurka. Seejärel võttis Levadia aina enam riske, kuid veerand tundi hiljem jõudis sihile taas kodusats, kui liiga parim väravakütt Rauno Sappinen realiseeris Martin Milleri eeltöö.

Flora 2 : 0 võit tähendab, et Paide Linnameeskond kindlustas teise koha ja sellega kaasneva koha Euroopa liiga eelringis. Levadia jääb hooaja kokkuvõttes kolmandaks ja Nõmme Kalju neljandaks. Kolmas europääse selgub Eesti karikasarja tulemuste põhjal.

Standings provided by SofaScore LiveScore