Manchester Unitedi pookaistja Fred (17) sai kohtumises kaks kollast, mis andis kokku punase. Neymar (see teine vend, kellel on käed laiali) sai 3 : 1 võidumängus kirja kaks väravat..Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
3. detsember 2020, 00:06

Meistrite liiga: PSG alistas Manchester Unitedi, Olivier Giroud lõi Sevilla võrku neli palli

Jalgpalli meistrite liigas peeti viienda vooru kohtumised. Õhtu keskses mängus alistas PSG 3 : 1 Manchester Unitedi.

H-alagrupis oli Manchester Unitedil peale nelja vooru üheksa, Pariisi Saint-Germainil ja RB Leipzigil kuus silma. Viimane neist kohtus Istanbulis Basaksehiriga. Kuigi Leipzig läks 43. minutiks 2 : 0 ja 55. minutiks 3 : 1 ette, siis Irfan Can Kahveci kübaratrikk tõi viis minutit enne kohtumise lõppu tabloole 3 : 3 viigiseisu. Lõpuks tõmbasid kohtumisest pikema kõrre külalised, kui Alexander Sörlothi lisaminutite väravast võideti matš 4 : 3.

PSG alustas mängu Manchester Unitedi vastu suurepäraselt, kui juba kuuendal minutil mindi Neymari väravast 1 : 0 juhtima. Inglased lõi 32. minutil ühe tagasi ja raiskasid mitmeid võimalusi, mis sai neile ka saatuslikuks. ManU õhtu sai musta varjundi 69. minutil, kui Marquinhos lõi värava eest PSG 2 : 1 ette ja mõnikümmend sekundit hiljem sai Unitedi poolkaitsja Fred teise kollase kaardi, mis tähendas, et kodumeeskond jäi vähemusse.

Neymar lõi lisaminutitel Pariisi klubi kolmanda värava, mis kindlustas neile 3 : 1 võidu. PSG-l, Unitedil ja Leipzigil on tabelis üheksa punkti. Viimases voorus kohtub PSG Basaksehiriga ja ManU Leipzigiga.

Manchester United - PSG 1 : 3 (1 : 1)
32. Marcus Rashford - 6., 90.+1 Neymar, 69. Marquinhos

Istanbul Basaksehir - Leipzigi RasenBallsport 3 : 4 (1 : 2)
45+3., 72., 85. Irfan Can Kahveci - 26. Yusuf Poulsen, 43. Nordi Mukiele, 66. Dani Olmo, 90+1. Alexander Sörloth

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-grupis olid Barcelona ja Juventus edasipääsu järgmisesse ringi kindlustanud juba varasemalt. Viiendas voorus läksid nad kokku vastavalt Ferencvarose ja Kiievi Dinamoga. Suurklubidel vastaste alistamisega probleeme polnud, sest mõlemad said kirja 3 : 0 võidu.

Itaalia valitseva meistri poolelt sai jala valgeks ka Cristiano Ronaldo, kellele oli tegu karjääri 750. ametliku väravaga. Torinos tegi ajalugu prantslanna Stephanie Frappart, kes vilistas esimese naiskohtunikuna Meistrite liiga kohtumist.

Viimases voorus selgitavad Barcelona ja Juventus omavahelises matšis välja grupivõitja ning Dinamo ja Ferencvaros Euroopa liigasse pääseja.

Ferencvaros - Barcelona 0 : 3 (0 : 3)
14. Antoine Griezmann, 21. Martin Braithwaite, 28. (pen) Ousmane Dembele

Juventus - Kiievi Dinamo 3 : 0 (1 : 0)
21. Federico Chiesa, 57. Cristiano Ronaldo, 66. Alvaro Morata

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-grupis kindlustas edasipääsu Dortmundi Borussia, kes viigistas koduväljakul 1 : 1 Rooma Lazioga. Õhtu teises kohtumises alistas Club Brugge meie idanaabrite Zeniidi 3 : 0.

Sellega kindlustas Belgia sats pääsu Euroopa liigasse, kuid neil on veel võimalus pääseda ka Meistrite liiga play-offi. Selleks peavad nad viimases voorus võõrsil alistama Lazio. 

Dortmundi Borussia - Rooma Lazio 1 : 1 (1 : 0)
44. Raphael Guerreiro - 67. (pen) Ciro Immobile

Club Brugge - Peterburi Zenit 3 : 0 (1 : 0)
33. Charles de Ketalaere, 58. (pen) Hans Vanaken, 73. Noa Lang

Standings provided by SofaScore LiveScore

E-alagrupis on viienda vooru järel kõik selge. Krasnodar alistas Marcus Bergi väravast 1 : 0 Pranstusmaa klubi Rennes, millega venelased kindlustasid endale kohe Euroopa liigas.

Grupivõitja selgitasid Sevilla ja Londoni Chelsea. Koduväljakul mänginud hispaanlased ei leidnud kuidagi rohtu Oliver Giroud peatamiseks, kes lõi 4 : 0 võidumängus kõik neli väravat.

34aasta ja 63 päeva vanune Giroud on Meistrite liigas vanim kübaratriki lööja alates Ferenc Puskásest, kes lõi 1965. aasta septembris 38aastaselt Feyenoordi võrku kolm kolli.

Sevilla - Londoni Chelsea 0 : 4 (0 : 1)
8., 54., 74., 83. (pen) Olivier Giroud

Krasnodar - Rennes  1 : 0 (0 : 0)
71. Marcus Berg

Standings provided by SofaScore LiveScore