Russell Westbrook vahetab Houston Rocketsi särgi Washington Wizardsi maika vastu.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
3. detsember 2020, 08:52

NBA superstaar vahetas klubi

Korvpalliliigas NBA tehti suur vahetustehing, kui Houston Rockets saatis Washington Wizardsisse oma supertähe Russell Westbrooki ning vastupidise teekonna võttis ette John Wall.

2017. aastal NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Westbrook liitus Rocketsiga Oklahoma City Thunderist alles mullu, kuid mehele seal ei sobinud ja ta esitas hiljuti Rocketsile soovi klubist lahkuda. Sarnaselt oli käitunud ka kõik oma senised NBA aastad Wizardsis veetnud Wall, kes operatsiooni nõudnud vigastuste tõttu käis viimati käis väljakul peaaegu kaks aastat tagasi.

Sellele vaatamata on ka Wall kõrgelt hinnatud mängujuht: kui Westbrooki praegune ja kolm aastat kehtiv leping toob talle sisse 133 miljonit dollarit, siis Wallile tuleb Rocketsil sama aja jooksul maksta vaid üks miljon vähem.

Tagamängijate vangerdusest peaks suuremat kasu lõikama siiski Wizards, sest Westbrooki kõrval möllab neil tagaliinis ka Bradley Beal. Kui Westbrook viskas eelmisel hooajal keskmiselt 27,2 punkti, siis Beali saagiks jäi 30,2 silma mängu kohta.