Athena Martinez.Foto: Instagram / athena_martinezz
Spordivaria
3. detsember 2020, 14:35

Liiga kauaks külmakabiini jäänud sportlane oleks peaaegu jalad kaotanud

Brasiilia naisvabavõitleja Athena Martinez oleks peaaegu jalgadest ilma jäänud, kui viibis liiga kaua krüoteraapia kabiinis.

Krüokabiinis langetatakse temperatuur kuni -150 kraadini ning seda kasutavad paljud sportlased raskest koormusest või treeningutest taastumiseks. Seanss kestab kaks kuni kolm minutit, kuid Martinez jäi kambrisse kuueks minutiks ning maksis selle eest kallist hinda.

Naine sai jalgadele nii tõsiseid vigastusi, et kui ta haiglasse viidi, teatasid arstid, et halvemal juhul tuleb tema jalad amputeerida.

"Ma olin sellistes valudes, et ei suutnud magada," rääkis Austraalia profiliigas võistlev Martinez sealsele meediale. "Kui hommikul arstid sidemed eemaldasid, ütlesid nad mulle, et asi ei ole üldse hea ja on vaja kiiret operatsiooni, sest ma võin oma jalad kaotada."

"Sel hetkel olin väga hirmunud ja hakkasin nutma. Ma ei tundnud oma jalgu ja sain aru, et asi on väga tõsine. Mu vasak jalg oli 50 protsendi ulatuses kümakahjustusi saanud ja parem jalg 20 protsendi ulatuses."

Lõpuks läks selles mõttes kõik hästi, et vabavõitleja jalad jäid alles, kuid mõistagi ei saa ta niipea võitlusringi naasta. Et oma haiglaarvete ja taastusravi eest maksta, kogub ta annetusi GoFundMe platvormil.

"Mul on vaja sidemete vahetust, ravimeid, taastusravi, transporti ülevaatustele ning muid kulutusi, mida ma ei suuda ilma annetusteta tasuda. Võtab kaua aega, kui ma saan tööle naasta," nentis 29aastane Martinez.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Athena Martinez (@athena_martinezz)