Ega ennast ja oma asukohta ei muuda: Eesti on Põhjamaa ja talisport läheb meile seetõttu vaatamata kõigele endiselt korda.Foto: Andres Varustin
Seisukoht
3. detsember 2020, 15:16

Seisukoht | Väike talvemuinasjutt

Koroonapäevil otsi häid uudiseid tikutulega taga ... või õigemini, eks neid on vähevõitu igal ajal. Eelmisel nädalavahetusel tegid aga meie talisportlased südame soojaks nii mõnelgi.

Kiitust avaldas isegi president. Tõesti, soe sõna ei maksa midagi, aga ometi kuuleb seda harva. 

Murdmaasuusatamine on Eestis läbi elanud lõpmatu hulga dopinguskandaale ja selle ala n-ö puhastumine kestab ilmselt aastaid. Kuid nüüd on meil talispordis uued ja sedapuhku positiivsed tegijad: kahevõistleja Kristjan Ilves (24) oli MK-etapil kahel korral viies, laskesuusataja Tuuli Tomingas (25) MK-etapil seitsmes ning võimas oli ka mägikotkas Artti Aigro (21, MK-etapi 14. koht). Ja ärgem unustagem vigursuusatajaid Kelly (18) ja Henry Sildarut (14) ning kiiruisutajat Saskia Alusalu (26). Eks näeb, kas meie talisportlaste esikümnekohad ongi uus reaalsus, kui kasutada neil päevil populaarset väljendit. Elagem neile kaasa! 

„Lumi on muinasjutt,“ laulsid omal ajal Allar Levandi ja ta meeskonnakaaslased. Ega ennast ja oma asukohta ei muuda: Eesti on Põhjamaa ja talisport läheb meile seetõttu vaatamata kõigele endiselt korda.