Sebastien Ogier.Foto: Aldo Luud
WRC
3. detsember 2020, 17:03

Ogier avakatse järel: kõik on väga lihtne, ma pean võitma! Tänak jäi napisõnaliseks, Evans tahab kiiremini sõita

Monza rallil sõideti täna esimese katse, mille järel andsid sõitjad ka lühikesi kommentaare. Sarja üldliider Elfyn Evans tahab näidata kiiremat minekut, tema selja taga sarja üldvõitu nooliv Sebastien Ogier sõnas, et läheb tiimikaaslase vastu võitu jahtima.

Enne Monza rallit on seis MM-sarja üldarvestuses järgmine: Evansil on liidrina 111 punkti, Ogier’ teisena 97 silma, Thierry Neuville’il 87 ja Ott Tänakul 83 punkti. Tänasel avakatsel oli kiireim mees Ogier. „Väga lihtne: pean võitma ehk andma endast kõik, kuigi nendes tingimustes on see keeruline, nii et peame olema ettevaatlikud,“ rääkis Ogier katse järel.

Teise aja sõitis välja Neuville (+0,5), kes sõnas nii: „Me ei tea, mida ilma mõttes oodata, seega on ees keeruline etapp. Olud olid väga libedad. Ühes kurvis juba läksin liiga hoogu ja kaotasin aega, aga kokkuvõttes olen oma aja ning auto käitumisega rahul.“

Nii Ogier kui Neuville viitasid Monzas valitsevatele talvistele oludele, sest eile tuli seal maha korralik lumi.

Täna kolmanda aja kirja saanud Ott Tänak kaotas Ogier’le kahe sekundiga. Eestlasele iseloomulikult ta pikka juttu ei teinud: „See (tänane- K.P.) annab aimu sellest, mis meid ees ootab. Homme saab olema huvitav.“

Neljandat aega näidanud sarja üldliider Evans nentis, et sellise tempoga rallit sõita ei saa. „Loomulikult peame olema terve nädalavahetuse jooksul kiiremad, aga olen rahul, et selle katse puhtalt läbisime,“ sõnas britt.