Fernando Alonso.Foto: Hamad I Mohammed/Scanpix
Vormel 1
3. detsember 2020, 21:36

39aastane kahekordne maailmameister lubati noorte sõitjate tutvustuspäevale

Aastaid tagasi F1 karussellis kaasa löönud Fernando Alonso võib oma mitmest maailmameistritiitlist hoolimata osaleda noortele võidusõitjatele mõeldud tutvustuspäeval.

Aastatel 2005 ja 2006 tuli nüüdseks 39aastane Alonso vormel 1 sarja maailmameistriks, kuid oma viimase hooaja F1 sarjas tegi ta 2018. aastal, kui ta sai 11. koha. Nüüdseks on kahekordne maailmameister naasnud ja pärast mitmeaastast pausi anti talle luba mõõtu võtta nooremate konkurentidega.

Nimelt on kaks päeva pärast hooaja viimast etappi kavas testipäev, mis on mõeldud sõitjatele, kes pole kaasa teinud rohkem kui kahel F1 etapil. Kuigi Alonsol on neid oma CV-st ette näidata 311 starti, lubati ka tema noorte konkurentidega mõõtu võtma.

„Soovime tänada FIA-d ja F1 sarja, et nad meie plaanidega nõus olid,“ rääkis Renault' tiimipealik Cyril Abiteboul planetf1 vahendusel.

„Oleme palju panustanud noorsõitjate arendamisse ja seda on teinud ka Fernando. Tema jaoks on see järjekordne samm, ta on teinud väsimatult tööd, et 2021. aastaks võimalikult hästi valmis olla.“