Diego MaradonaFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. detsember 2020, 08:38

VIDEO | Inglismaa jalgpallilegend rääkis Maradona kohta vahva loo: „Tunnistasin talle enne mängu, et olen joogine. Diego vastas, et ära muretse, ma olen ka!“

Novembri lõpus 60aastasena surnud Argentina jalgpallilegendi Diego Maradonat mäletatakse ilmselt igavesti ja argentiinlane ning temaga seotud lood tulevad meelde üha uuesti.

Populaarses hommikusaates „Good Morning Britain“ rääkis Inglismaa jalgpallilegend Paul Cascoigne kaks vahvat lugu Maradonast. Näiteks meenutas ta esimest kohtumist, mis oli täiesti juhuslik.

„Ühel heategevusmängul. Mäletan, et tahtsin välgumihklit ja nägin staadioni eest kaugelt mingit pisikest vennikest — mütsi ja suure sigariga. Läksin siis tema juurde ja küsisin välgumihklit. Mees pööras ringi ja see oli Diego — hakkasin naerma. Jagasime veidi sigarit ja me klikkisime päris hästi,“ meenutas Cascoigne, kes sarnaselt Maradonaga on elus liigse pidutsemisega impus olnud.

Kuigi olulistes mängudes ei õnnestunud kahel mehel omavahel kunagi kohtuda, siis korra nad vastamisi siiski läksid. Nimelt sõprusmängus, mille kohta oli inglasel veel üks huvitav lugu rääkida. Cascoigne mängis siis Roma Lazios ja Maradona Sevillas.

„Lennu ajal tegin paar kokteili. Tunnelis platsile minekut oodates läksin Diego juurde ja ütlesin, et olen joogine. Diego vastas: „Kõik on hästi Gazza — mina olen samuti“,“ naeris Cascoigne.