Kas Mick Schumacher tuleb F2 tšempioniks?Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
4. detsember 2020, 15:29

Schumacherit ootab sel nädalavahetusel ees elu tähtsaim võitlus

Sel nädalal teatati, et seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick Schumacher sõidab järgmisel aastal vormel-1 sarjas, ent sel nädalavahetusel tuleb sakslasel kindlustada F2 tiitel.

Bahreinis peetava etapi eel juhib Schumacher tabelit 205 punktiga, britil Callum Ilottil on koos 191 silma. Kuna nädalavahetusel jagatakse punkte kahes sõidus, siis võib Schumacher ebaõnnestumise korral tiitlist ilma jääda. Kuna mängus on kokku 48 punkti ehk mõlema sõidu eest 24, siis teoreetiliselt võivad tiitli võita ka Nikita Mazepin (jääb maha 43 punktiga), Robert Scwartzman (46) ja Yuki Tsunoda (48), kuid reaalsuses saab Bahreinis olema ikkagi kahe mehe võitlus.

Schumacher on tabeliliider suuresti stabiilsuse tõttu. Ta on koguni neljal etapil mahtunud mõlemas sõidus poodiumile, mis on F2 sarja rekord ning hoolimata noorusest on ta üsna küps sõitja. Näiteks eelmisel samuti Bahreinil peetud osavõistlusel oli tunda, et ta võtab sõite pigem rahulikult, et kindlustada Ilotti edestamist. Seepärast sai ta tasuks neljanda ja seitsmenda koha Ilotti teise ja 16nda vastu. Kuna teise koha punktid on aga magusad, siis kahanes Schumacheri 22puntkiilne edu eelmisel nädalavahetusel 14 peale.

On selge, et Schumacher iga hinna eest „vajutama“ ei lähe, sest katkestamine viks juba võrduda katastroofiga, ent samal ajal ei saa ta võistlust ka liiga rahulikult võtta. Igal juhul olevat sellise mõõduka pinge all sõitmine Schumacheri närvidele heaks proovikiviks. Kui ta teeb oma töö ära eeskujulikult, võib tema palganud Haasi vormel-1 tiim ilmselt rahulikumalt hingata, sest nad on teinud õige valiku.