Enar JäägerFoto: MATI HIIS
Jalgpall
5. detsember 2020, 11:28

126 korda Eesti koondist esindanud kaitsja lõpetab karjääri

Eesti koondise ning FC Flora pikaaegne kaitsja Enar Jääger lõpetab 36aastaselt oma sportlaskarjääri. 

Enar Jääger alustas oma jalgpallikarjääriga 1994. aastal FC Flora Kehtna ridadest. Oma debüüdi FC Flora eest tegi ta Eesti Meistriliigas 2001. aasta 4. novembril FC Lootuse vastu. Kuni 2005. aasta hooajani mängis Enar Jääger kodupubliku ees, peale mida tegi karjääris sammu edasi välismaale, vahendab FC Flora koduleht.

Esmalt sõlmis Jääger kolme aastase lepingu Venemaa kõrgliigas mängiva FC Torpedo Moskvaga, kus viibis ta aastatel 2005-2007. Sealt edasi pallis ta erinevates välismaa klubides. Aastatel 2007-2009 ning 2010-2012 kuulus ta Norra tippliiga klubi Aalesunds FK ridadesse, kust vahepeal käis ta ka mängimas Itaalia Serie B Ascoli FC-s. Norrast liikus ta 2013. aasta suvel Belgiasse, Lierse S.K-sse.

Tagasi koju jõudis Enar Jääger enne 2015. aasta Premium Liiga hooaega, kui ta sõlmis aastase lepingu FC Floraga ning nimetati meeskonna kapteniks.

Peale aastat kodupubliku ees, suundus ta tagasi Norra, kuid seekord Oslo Valerenga ridadesse. Sealsele karjäärile said saatuslikuks korduvad põlvevigastused ning nii naases Jääger tagasi FC Flora juurde treenima ning taastuma 2019. aasta jaanuaris. 

Eesti koondist on ta esindanud alates 2002. aastast. Oma 100. kohtumise koondise särgis tegi ta 2013. aasta 19. novembri sõpruskohtumises Liechtensteini vastu. Kokku on Enar esindanud koondist 126. mängus. 

Kust ja millal tuli see otsus, et just see hooaeg jääb Sinu karjääri viimaseks? 

Isiklikus plaanis vaadates seda hooaega, siis ei läinud üldse nii nagu oleks tahtnud. Sain kõigest 5 mängu mängida ja terve ülejäänud hooaeg läks vigastusest taastumisele. Otsus tuli pigem hooaja lõpu poole ja keha andis märku, et mõistlikum on lõpetada. 

Kas teine meistritiitel järjest mängis rolli karjääri lõpetamises?

Ei mänginud. Kindlasti on suurepärane lõpetada tiitliga, aga kahju, et ei saanud ise rohkem sellesse panustada. 

Sa alustasid jalgpalli mängimist FC Flora Kehtna jalgpallikoolis ning lõpetasid karjääri samuti Floras – mis olid Sinu jaoks Sinu karjääri kõige tähtsamad saavutused?

Teekond on olnud pikk ja meeldejäävaid hetki on palju, mida meenutada. 

Kindlasti ei ole midagi, mida tagantjärgi kahetseda. Saavutustest jäävad kõige enam meelde Eestis võidetud tiitlid ja karikad ning Norras võidetud karikas, debüüt koondises ja 100 mängu täitumine koondise eest. 

Mis on Sinu edasised plaanid, kas jalgpall jääb ikka mingil moel Su ellu? 

Mingeid kindlaid otsuseid pole veel vastu võtnud. Hetkel võtan kindlasti aega puhata ja eks aeg näitab, mis edasi ja kuhu edasi.