Veel märtsis oli Echoffi näol lai nearatus, kuid norralanna sõnul on sellel talvel väga keeruline motivatsiooni leida.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
5. detsember 2020, 12:41

Laskesuusatäht kaalub karjääri lõpetamist: tunnen, et lähen hulluks (1)

Norra laskesuusataja Tiril Eckhoff tunnistas kodumaa meediale, et ta ei tunne hetkel spordist rõõmu.

30aastane Tiril Eckhoff on olümpiavõitja ja kuuekordne maailmameister, kuid tema selle hooaja algus on ebaõnnestunud. Eelmisel nädalavahetusel Kontiolahti MK-etapi tavadistantsil tegi norralanna seitse möödalasku, kaotas Dorothea Wiererile enam kui kuue minutiga ja lõpetas 67. kohal. Punktidele ei jõudnud ta ka sprindis. Esimene helgem võistlus oli tal sellel nädalal, kui ta lõpetas sprindis kaheksandana, kuid ka siis jäi Eckhoff esikohast enam kui minuti kaugusele.

Norralanna andis kohalikule telekanalile TV2 mustades toonides intervjuu. "Kui saan koroona, on minuga lõpp. Või vähemalt minu karjäär on siis läbi," ütles Eckhoff, kelle sõnul on praeguses olukorras väga keeruline leida motivatsiooni.

"See, et suusatan ringi ja lasen märke, ei päästa inimkonda. Ma arvan, et sport pole praegu eriti oluline. Seetõttu on mul raske võistlustel särada ja esineda. Ma ei tunne spordist eriti rõõmu," vahendas Iltalehti naise sõnu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiril Eckhoff (@tirileckhoff)

Echoff tunnistab, et keeruline on ka "mullis" elamine. Sportlane on olnud isolatsioonis alatis augustist. "Ma pole koroonaga väga hästi hakkama saanud. Ma ei naudi sellist elu. Olen liiga sotsiaalne, et süüa oma toas üksi hommiku-, lõuna- ja õhtusööki. Mulle meeldivad festivalid, inimesed ja pidustused, aga ka võimalus võistkonnaga aega veeta," nentis ta. "Ma tunnen, et lähen hulluks."

Eckhoff on isolatsioonis üritanud järgida karmi režiimi. Samas kumiseb ta peas mõte võimalikust nakatumisest, sest mitmed tema sõbrad on juba koroona saanud. 

"Ma olen mures, millal maailm normaliseerub. Kas pean maski kandma järgmised kolm aastat?" mõtiskles Eckhoff, kes on MK-sarjas jõudnud poodiumile 55 korral. Selle aasta kevadel võitis ta Antholzis kaks MM-kulda.