Janari Jõesaar.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
5. detsember 2020, 14:02

Janari Jõesaar sai Hispaaniast sule sappa

Hispaania korvpallimeeskond Manresa teatas, et nad lõpetasid koostöö Eesti korvpallikoondislase Janari Jõesaarega.

Manresa sõnul jõudsid osapooled laupäeval kokkuleppele lepingu lõpetamise osas. "Klubi tänab mängijat töö eest ja soovib tulevikuks kõike head," seisis pressiteates.

Janari Jõesaar käis Manresa eest platsil neljas liigamängus, kus viskas keskmiselt 3,5 punkti ja noppis 2,3 lauapalli. Hispaania meedia rääkis eestlase võimalikust lahkumisest juba novembri alguses, kui tema positsioonile palgati leedukas Deividas Dulkys. 

Jõesaar pallis Hispaania kõrgliigas ka 2018.-2019. hooajal, toona sai ta Tenerife Iberostari eest kirja kuus kohtumist. Manresast lahkumisele vihjas ta ka koondisemängude eel.

"Kui asi niimoodi jätkub, siis ma ei näe mõtet seal olemisel," ütles 26aastane korvpallur, kes oli toona olukorda peatreener Pedro Martineziga arutanud, kuid detailidest ei soovinud rääkida. 198 cm palluri väitel oli situatsioon keeruline ka vaimselt. "Kerge ei ole. Olen nii-öelda kaugel maal üksi ja koroona tõttu on linn lukus. Palju midagi teha pole. Mentaalselt on raske olnud, aga olen hakkama saanud."

Möödunud hooaja veetis Jõesaar Kalev/Cramos, mille ridades tõi ta VTB Ühisliigas keskmiselt 11,5 punkti, võttis 6,4 lauapalli ning andis 1,2 tulemuslikku söötu.