Sebastian SamuelssonFoto: Reuters/Scanpix
Talisport
5. detsember 2020, 15:18

Samuelsson võttis karjääri esimese MK-võidu, Ermits jäi viimaseks

Laskesuusatamise MK-sarjas peeti hooaja esimene jälitussõit. Kontolahti 12,5 km etapi võitis rootslane Sebastian Samuelsson, kes alustas alles 18. kohalt.

Neljapäeval karjääri kümnenda etapivõidu teeninud Tarjei Bö langes suurest mängust juba esimeses lasketiirus, kus ta eksis kolmel korrel. Poolel distantsil oli võistlus tema venna Johannes Thingnese kontrolli all, kuid norralane eksis kolmandas tiirus korra, mis lubas 18. kohalt startinud Sebastian Samuelssoni talle järele.

Kui Bö eksis viimases tiirus kaks korda, siis rootslane vaid korra, millega Samuelsson kindlustas endale etapivõidu. Ehkki Samuelssonil on kodus olümpiakuld ja -hõbe, siis laupäeval sai ta karjääri esimese individuaalse MK-esikoha.

Bö lahkus viimasele ringile koos kaasmaalase Sturla Holm Laegreidi ja prantslase Florent Claude’ga. Üllatuslikult suutis Claude laskesuusakuningale kandu näidata ja võttis etapilt teise koha (2 eksimust, kaotus võitjale 15,8 sekundit).

Talle järgnesid Johannes Thingnes Bö (3, +19,5), Laegreid (1, +23,9), Benedikt Doll (2, +27,9) ja Jakob Fak (1, +37,3). Esikohalt alustanud Tarjei Bö lõpetas 12. (5, +1.01,1) ja teisena startinud Pfeiffer 18. kohal (5, +1.18,8)

Jälitussõidu 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis

Ainsa eestlasena jälitussõitu pääsenud Kalev Ermitsa võistlus ebaõnnestus. 28aastane atleet eksis tiirudes lausa 9 korral ja kaotas võitjale 5.37,1, mis andis talle 60. ehk viimase koha.