Regina Oja (pildil) põrus lasketiirus.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
5. detsember 2020, 17:30

KARM: Eesti naiskond ei jõudnud Kontiolahtis finišisse

Kontiolahti MK-etapil oli kavas naislaskesuusatajate teatevõistlus, kus Eesti nelik kahjuks finišisse ei jõudnud. Eestlannad said lõpuks kirja 17. koha, võidu noppis Rootsi nelik.

Eesti koondise jaoks algas päev kohe väga keeruliselt, sest Regina Oja pidi avatiirus minema kolmele trahviringile. Teises tiirus sai Oja kõik märgid maha, kuid suurest mängust oli Eesti väljas. Oma vahetuse lõpuks kaotas Oja parimatele kolme minutiga.

Teises vahetuses läks eestlannadest rajale Tuuli Tomingas, kes sai avatiirus varupadrunite toel kõik märgid maha. Teises tiirus läks temagi ühele trahviringile. Vahetuse lõpus jäime liidritest maha juba 4 minuti ja 19 sekundiga.

Laskmisel ebaõnnestus ka Johanna Talihärm, kes läks kohe lamadestiiru järel trahviringile. Teine laskmine õnnestus tal paremini ning Talihärm jõudis anda vahetus edasi Kadri Lehtlale. Eesti hoidis sel hetkel 17. kohta.

Lehtla lasi avatiirus kõik märgid maha, kuid seejärel tuli liider Rootsi ja tegi Eestile ringiga sisse, mis tähendas, et meie naised võeti rajalt maha. Protokolli läks 17. koht. Kokku oli stardis 21 naiskonda.

Võitis Rootsi, kellele järgnesid Prantsusmaa (+9,6) ja Saksamaa (+43,9).