Romain Grosjean.Foto: HAMAD I MOHAMMED/Scanpix
Vormel 1
6. detsember 2020, 13:57

KINDEL: põlevast masinast pääsenud Grosjean hooaja viimasel etapil starti ei lähe

Vormel 1 sõitja Romain Grosjean lootis, et saab raske õnnetuse järel piisavalt kiiresti terveks, et startida järgmisel nädalavahetusel hooaja viimasel etapil, aga seda siiski ei juhtu.

34aastane Haasi sõitja elas eelmisel nädalavahetusel üle ärevad hetked, kui Bahreini etapi esimesel ringil põrutas ta oma masinaga vastu seina. Mehe vormel purunes pooleks ja lahvatas kohe põlema. Grosjeanil õnnestus masinast omal jalal väljuda ja ta viidi haiglasse, kus õnneks midagi hullu ei leitud, kuid arusaadavalt olid tal põlemiskahjustused.

Grosjean, kelle leping Haasiga selle hooaja lõpus otsa saab, hellitas lootust, et saab hooaja viimasel etapil Abu Dhabis taas oma autosse istuda, ent värske info järgi on ta siiski otsustanud sellest loobuda.

„Teatan suure kurbusega, et ma ei ole võimeline osalema ja oma tiimiga koos olema hooaja viimasel Abu Dhabis peetaval etapil,“ vahendas mehe sõnu formula1.com. „Oleme koos arstiga proovinud taastuda ja mu käsi ravida nii palju kui võimalik, aga mu taastumise ning tervise riskid on liiga suured. Seega olen otsustanud, et ma ei lähe etapile. See on mu elu üks raskemaid, aga kindlasti üks targemaid otsuseid. Tunnen oma tiimist puudust, aga toetan neid nagu alati,“ sõnas Grosjean.

Prantsuse sõitja tulevik on lahtine, ta ise on varasemalt öelnud, et ehk näeb teda kunagi IndyCar sarjas.