Sebastien Ogier.Foto: TT NEWS AGENCY/Scanpix
WRC
6. detsember 2020, 14:34

Värske maailmameister Ogier: elame keerulisel ajal, seepärast ei taha ma rõõmust ringi hüpata

Täna autorallis maailmameistriks kroonitud Sebastien Ogier nentis, et kogu nädalavahetus ja koroonaviirusest halvatud hooaeg on olnud keerulised.

„See ei kõla eriti hullusti, olen päris õnnelik! Nädalavahetus oli väga keeruline, aga viimane kiiruskatse polnud kindlasti kõige nauditavam,“ rääkis Ogier hooaja viimase Itaalias sõidetud etapi kohta.

Aasta lõppvaatusele tuli liidrina vastu Toyota mees Elfyn Evans, kes laupäeval sõitis rajalt välja ning langes kõrgest konkurentsist. See andis võimaluse Ogier'le, kes kasutas šansi ära ja tuli täna seitsmendat korda maailmameistriks.

„Meeskond tegi imelist tööd. Muidugi on meil kahju Elfynist, kes tegi väga hea stabiilse hooaja. Meil oli omavahel kõva võitlus. Usun, et järgmisel aastal on see samamoodi,“ rääkis Ogier tiimikaaslase kohta.

Kogu hooaja kokkuvõttes jäi prantslane sooritusega rahule, kuigi tunnistas, et praegusel ajal on keeruline väga palju rõõmustada: „Elame praegu ajal, mil paljud inimesed maailmas kannatavad, seetõttu ei taha ma rõõmust ringi hüpata. Kokkuvõttes tegime sel hooajal head tööd. Auto oli fantastiline, seda on tõeline nauding juhtida.“

Hooaja kokkuvõttes jäi Ogier' arvele 122 punkti, Evans oli 114 silmaga teine ning Tänak 105 punktiga kolmas.