Esapekka LappiFoto: Mari Luud
WRC
6. detsember 2020, 15:56

ÜLLATUS: Esapekka Lappi järgmisel hooajal WRC-sarjas ei võistle

Esapekka Lappi tegi oma hooaja parima WRC-ralli viimasel etapil Monzas, kus ta lõpetas neljandana. Võistluse lõpus teatas soomlane, et järgmisel aastal teda MM-sarjas ei näe.

Tänavu M-Spordi meeskonnas sõitnud Esapekka Lappi tuli Monza etapil neljandaks, hooaja kokkuvõttes lõpetas ta kuuendal kohal. Sellega edestas ta meeskonnakaaslasi Teemu Sunineni ja Gus Greensmithi. Kuid rõõmustamise asemel teatas Lappi üldsusele kurva uudise.

"Praegu tundub, et järgmisel aastal ma enam ei võistle," ütles Lappi, kes tänas ühtlasi kõiki, kes on teda varasematel hooaegadel toetanud. "Oli keeruline aasta, aga tegin vähemalt hea ralli. Nägin, et suudame ka rasketes oludes konkurentsi pakkuda. Ausalt öeldes olen oma sõiduga väga rahul."

Soome meedia sõnul on M-Spordi seis keeruline ja siiani pole kindel, kas tiim osaleb MM-sarjas. Aga kui starti tullakse, siis saavad roolid sõitjad, kes maksavad oma koha eest. Sestap on lahtine ka Sunineni tulevik.

Soome spordiajakirjaniku Jari Porttila sõnul on Lappi uurinud maad teistest tiimidest, kuid ei Toyotas ega Hyundais pole vabu kohti. Lappi võiks mõnel etapil olla meeskondade neljas sõitja, kuid seegi stsenaarium on vähetõenäoline. Näiteks Hyundai laseb järgmisel aastal tõenäoliselt rooli Jari Huttuneni, kes võitis MM-tiitli WRC3 arvestuses.

29aastane Lappi on MM-sarjas võitnud ühe etapi, mis tuli 2017. aastal Soomes, 2018. hooajal oli ta WRC-sarja kokkuvõttes viies.