Andrea AdamoFoto: Martin Ahven
WRC
6. detsember 2020, 16:27

Pisarates Andrea Adamo: tean, kui suured pinged meil olid

Tootjate arvestuses võitis autoralli MM-sarja teist aastat järjest Hyundai. Meeskonna pealik Andrea Adamo võitles Monza etapi järel pisaratega.

WRC otseülekandes paluti Andrea Adamo kirjeldada esmaseid tundeid. "See on keeruline. Võib-olla on see esimene kord kahe aasta jooksul, kui ma ei oska teie küsimusele vastata," ütles itaallane WRC+ teleülekandes pisaratega võideldes.

"On olnud imeline aasta, aga samas ka keeruline. Kõik on väga palju võidelnud. Tean, kui suured pinged meil olid, kui palju tööd pidin tegema ja kui palju vaeva nägema, et kõiki kaitsta," rääkis Adamo, kes viis teema koroonaviirusele.

"Sellel aastal kaotasid kõik kedagi. Minulgi on sõpru, kes pole enam meiega. Püüdsin juhtida, aga kõike ei suuda isegi mina korraldada,"

Hyundai pilootide Ott Tänaku ja Dani Sordo Monza etapi teine ja kolmas koht tähendas, et Hyundai kindlustas endale teist aastat järjest MM-tiitli tootjate arvestuses. Eestlaste tööandja teenis hooaja kokkuvõttes 241 punkti, Toyota jäi maha viie silmaga. Kolmanda koha sai M-Sport Ford, kes kogus 129 punkti.