Tartu treeneritel Toomas Kandimaal ja Tiit Sokul on mõttekoht, sest meeskond on viimased matšid saanud pähe 21, 64 ja 27 silmaga.Foto: Aldo Luud
Korvpall
6. detsember 2020, 18:06

Rapla loputas Tartut, Müürsepa hoolealused said kuuenda järjestikuse kaotuse

Eesti-Läti korvpalliliiga pühapäevased mängus kujunusid üsna ühepoolseteks, sest Rapla alistas Tartu 86 : 59 ja TalTech Tallinna Kalev/TLÜ 88 : 67.

Hooaega tublilt alustanud Tartu Ülikool Maks & Moorits kaotas kahes viimases voorus 21 silmaga Rakvere Tarvasele ja 64 punktiga Tallinna Kalev/Cramole, vastast polnud neist ka Rapla Avis Utilitasele.

Rapla võitis avaveerandi 13 silmaga ja poolaja 43 : 22. Mängu lõpuks kärises vahe 27-punktiliseks, kui kodumeeskond võttis hooaja seitsmenda võidu skooriga 86 : 59. Taaskord oli tartlased hädas korvialuses võitluses. Aasta alguses Tartu Ülikooli mängu vedanud Will Rayman kolis novembri lõpus Saksamaa kõrgliigasse ning taas said vastaste pikad lustida.

Rapla noppis ründelauast lausa 16 palli, tartlaste kuue vastu. Kodusatsi parimaks tõusis jänki Al-Wajid Aminu, kes tõi 17 punkti, võttis maha 13 lauda ja blokeeris kaks vastaste viset. Saimon Sutt toetas teda 17, Sven Kaldre 16 ja Mario Ihring 10 silmaga. Rapla uusim täiendus Shaquille Jamal Doorson sai kirja 9 silma ja 7 lauda, kuid patustas ka kuue pallikaotusega.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul ei ole meeskonna mängus head tasakaalu. "Kolme viimase mängu algused on meil käest läinud. Meil kulub sisseelamiseks liiga kaua aega ja anname sellega kontrolli vastastele ära. Hiljem seda tagasi saada on väga keeruline. Noore meeskonnana ei ole meil ka head tasakaalu kontrollitud mängu ja üks-üks rünnakute osas. Mõnikord on mõistlik mängida kombinatsioonid lõpuni, aga peame ka aru saama, millal oleme liikumisega edu saavutanud ja selle ära kasutama," sõnas Kandimaa.

"Selge on see, et pärast Raymani ära minekut on meil korvialune täitsa laiali – temaga ei läinud ainult punktid, vaid ka kümmekond lauapalli mängus. Võistkonnas on rollid muutunud ja ühise hingamise leidmine võtab aega. Peame siit edasi minema ja midagi taga nutta pole mõtet."

Tartul tõid enam kui pooled punktidest 20aastane Hendrik Eelmäe ja Rootsi passiga mängujuht Charles Barton, kelle arvele jäid vastavalt 18 ja 16 silma. Satsi eest tegi debüüdi Rumeeniast sule sappa saanud Toomas Raadik, kes lõpetas matši viie punktiga.

Kahe Tallinna ülikoolisatsi matš läks lappama juba avaveerandil, kui Kalev/TLÜ ebaõnnestus nii kaitses kui rünnakul ja 10 minuti järel oli tablool seis 8 : 31.

Martin Müürsepa hoolealused suutsid teisel veerandil kaotusseisu vähendada kaheksa silma jagu, kuid poolajapausilt naates võitis TalTech kolmanda veerandi 75 : 48 ning kogu kohtumise 88 : 67.

Võitjate poolel jõudis kahekohalise skoorini viis meest: Jaan Puidet tõi 17, Erik Keedus 15, Kristjan Kangur 12, Sander Viilup 11 ja Karl Andres Matute Perner 10 silma. Kalevi edukaim oli Brandis Raley-Ross, kelle arvele jäi 19 punkti. 

TalTechil on sarnaselt Tartu Ülikoolile ja Rakvere Tarvale 4 võitu, Kalevil on kirjas 2 võitu, millega ollakse liigatabeli punane latern. Kalev/TLÜ võitis viimati oktoobri lõpus, kui suudeti 85 : 65 üle olla TalTechist, seejärel on tiim viimased kuus matši pähe saanud.