Elfyn EvansFoto: Mari Luud
WRC
6. detsember 2020, 20:09

Elfyn Evans: ma ei kahetse midagi

Elfyn Evans tunnistas õnnetu Monza ralli järel, kus ta lõpetas laupäeval kraavis, et ei kahetse midagi ja võistluseks sai valitud õige strateegia.

Evansil oli hooaja viimase etapi eel Sebastien Ogier' ees 14-punktine edu. Tänavu Rootsi ja Türgi ralli võitnud britt oli MM-tiitlis kinni laupäeva pärastlõunani, kui ta sõitis kurvis teelt välja ja lõpetas kraavis. Sellal kui Ogier' kindlustas oma seitsmenda tiitli, leppis Evans punktikatselt teenitud kolme silmaga. 

Portaal DirtFish uuris, kas etapilt jäi suhu mõru mekk. "Jah, kindlasti," vastas Evans. "Meil olid suured lootused."

31aastane britt lükkas tagasi jutud, et ta riskis Monzas liialt. "Ma ei kahetse midagi. Arvan, et meie lähenemine oli ralli jaoks õige," jätkas Evans. "Minu meelest oli mu kiirus ja sõidustiil normaalsed. See polnud sunnitud sõidurütm ja ma ei võtnud suuri riske. Muidugi võib sellistes tingimustes tulla üllatusi. Seekord läks lihtsalt nii, aga saime juurde enesekindlust teadmisest, et suudame esikoha eest võidelda."

Evans ootab juba 2021. aastat, sest Monte Carlo rallini on aega veidi üle kuue nädala. Samas nentis Evans, et Ogier' vääris tänavu tiitlit ja tema vastu on keeruline saada ka järgmisel hooajal. 

"On palju valdkondi, kus saame minna paremaks," leidis Toyota piloot. "Teame, et Seb on alati ülimalt tugev. Olgu selleks keerulised ilmaolud, rehvide säästmine kruusarallidel või midagi muud. Päeva lõpuks on teda väga raske võita. Ogier on kõva meeskonnakaaslane, ta väärib tänavu tiitlit. Peame olema natuke paremad, et järgmisel aastal suudaksime teda edestada."