Sakhir Grand Prix võitis Sergio PerezFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
6. detsember 2020, 20:57

Sakhiri GP: rehvidraama röövis Russellilt esikoha, avaringil viimaseks jäänud Perez võttis karjääri esimese võidu

Pühapäeval sõideti Bahreinis hooajal eelviimane, Sakhiri GP. Karjääri esimese vormel 1 etapivõidu teenis mehhiklane Sergio Perez.

Koroonaviiruse tõttu jäi etapist eemale MM-tiitli kindlustanud Mercedese piloot Lewis Hamilton, keda asendas 22aastane George Russell. Noor britt näitas kiirust juba kvalifikatsioonis, mille lõpetas tiimikaaslase Valtteri Bottase kõrval teisena. 

Turvaautot vajati juba avaringil, sest neljandas kurvis põrkasid kokku Sergio Perez (Racing Point) ja Charles Leclerc (Ferrari), kes haarasid kaasa ka Max Verstappeni (Red Bull). Kaks viimast pidid etapi katkestama, Perez jätkas võistlust viimaselt kohalt.

Edasine etapp näis kujunevat Mercedese peoks, sest Russell ja Bottas sõitsid teistest enam kui poole minutiga eest. Kuid 64 ringil sõitis seina Jack Aitken (Williams), mistap tuli taas vormelite ette turvaauto. Sõitjad siirdusid kiiresti rehve vahetama, kuid Mercedes keeras oma boksipeatused tuksi.

Tiim keeras Russelli vormeli alla Bottasele mõeldud rehvid, mis on reeglitega keelatud ja britt pidi peagi uuesti boksist läbi käima. Kuna ta sõitis minema soomlase rehvidega, siis pani Mercedes Bottase masina alla uuesti jalavarjud, millega ta boksi sõitis.

Ootamatult tõusis etappi juhtima marulise tõusu teinud 30aastane Perez, keda viiendalt kohas asus jälitama Russell. Britt tõusis teisele kohale, kuid siis selgus, et tema rehv on katki, ja mees pidi taas boksi keerama.

Oma 190. stardil teenis karjääri esimese võidu mehhiklane Sergio Perez. Teisena lõpetas Renault’ga sõitnud prantslane Esteban Ocon, kes jõudis elus esmakordselt poodiumile, kolmandana lõpetas Lance Stroll.

"Olen sõnatu. Loodan, et see pole unenägu. See võttis mul aega kümme aastat. Ma ei tea, mida öelda. Peale esimest ringi oli sõit minu jaoks justkui läbi, aga ma ei andnud alla," ütles võitja peale etappi.

Sama emotsionaalne oli Ocon. "Mul pole sõnu. Nutsin peale finišijoont. Mu peast käis läbi väga palju emotsioone. See hooaeg on olnud keeruline, aga oleme kõvasti töötanud. Väga oluline on enesesse uskuda.."

Kulunud rehvidega viimastel ringidel mitu kohta kaotanud Bottas lõpetas kaheksandal ja Russell üheksandal kohal.

Sakhiri GP esikümme:

1. Sergio Perez (Racing Point) 1:31:15.114
2. Esteban Ocon (Renault) +10,518
3. Lance Stroll (Racing Point) +11,869

4. Carlos Sainz Jr. (McLaren) +12,580
5. Daniel Ricciardo (Renault) +13,330
6. Alexander Albon (Red Bull) +13,842
7. Daniil Kvjat (AlphaTauri) +14,534
8. Valtteri Bottas (Mercedes) +15,389
9. George Russell (Mercedes) +18,556
10. Lando Norris (McLaren) +19,541