Martin Paasoja vigastas põlve ja võib mängudest pooleks aastaks eemale jääda.Foto: www.realvalladolid.es
Korvpall
6. detsember 2020, 22:43

EESTLASED VÕÕRSIL: Paasoja sai väga raske põlvevigastuse, Kitsingu koduklubi kaotas Žalgirisele 47 punktiga

Nädalavahetusel käisid Eesti korvpallurid platsil nii Hispaania, Itaalia, Saksamaa kui Leedu kõrgliigades. 

Siim-Sander Vene ja Fuenlabrada kohtusid Hispaania kõrgliigas koduväljakul  Valenciaga. Ehhki Fuenlabrada võitis Euroliigas neljandat kohta hoidva tiimi vastu poolaja 31 : 30, siis kolmas veerand kaotati 6 : 22 ja kogu kohtumine 61 : 68. Vene oli platsil peaaegu 30 minutit, mille jooksul viskas 7 silma ja noppis 3 lauapalli.

Baskonia alistas 83 : 71 San Sebastian Gipuzkoa, võitjate poolel sai Sander Raieste kirja kuus minutit, mille jooksul 21aastasel ääremängija punktiarvet avada ei õnnestunud. Baskonia on 13st kohtumisest võitnud kaheksa ja Fuenlabrada tosinast matšist neli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pahad uudised tulevad Hispaania esiliigast. Real Valladolid teatas sotsiaalmeedias, et Martin Paasoja sai Oviedo vastu vaid minutilise mängu järel vigastada ja tal tuvastati parema põlve meniski rebend .

Väga suure tõenäosusega peab 27aastane tagamängija minema operatsioonile ja võib jääda palliplatsilt eemale pooleks aastaks, millega oleks eestlase hooaeg läbi. Hispaania esiliigas keskmiselt 23,5 minutiks platsile pääsenud ja 5,4 punkti visanud Paasoja oli hooaja käigus tõusnud meeskonna üheks põhitegijaks.

"Mul on hea meel, et olen suutnud seal läbi lüüa. Olen põhimees ja saan mängida," ütles ta novembris koondisematšide eel. "Treener nõuab head kaitset ning agressiivset ja kiiret mängu. Praeguse seisuga on see mulle sobinud."

🚑 Martin Paasoja, baja para lo que resta de temporada. El jugador estonio sufre una rotura en el tendón rotuliano de su...

Posted by Clínica Sur-Aspasia RVB on Sunday, 6 December 2020

Itaalia kõrgliigas Henri Drell mänguaega ei teeninud ja Kaspar Treier sai platsile vähem kui kolmeks minutiks. Esimese koduklubi Pesaro kaotas Treviso De’Longhile 81 : 91, Treieri tööandja Sassari Dinamo alistas 83 : 78 Bologna Virtuse. Mõlema eestlase koduklubil on üheksa vooru järel viis võitu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Saksamaal on hooaega suurepäraselt alustanud Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburg Towers, kes on võitnud kõik neli liigamängu. Viimati alistas Kotsari tööandja 85 : 80 BC Mitteldeutscheri, 211 cm pikkuse vägilase arvele jäi 14 punkti, kuus lauapalli ja vaheltlõige.

Lisaks Towersile on neljast mängust neli võitnud Ulm Ratiopharm ja Berliini Alba, täiseduga jätkab ka kolm matši pidanud Müncheni Bayern. 

Wieder ein Spiel mit zwei unterschiedlichen Halbzeiten, glücklicherweise mit wichtigen Punkten in der Endphase, die zum...

Posted by Hamburg Towers on Sunday, 6 December 2020

Leedu kõrgliigas sai Kristjan Kitsingu koduklubi Vilniuse Rytas 45 : 92 tappa Kaunase Žalgiriselt. Kitsing alustas kohtumist algviisikus, kuid tabas platsilt kaheksast kolmesest vaid ühe ja kokku jäi eestlase arvele viis punkti.

Endise Kalev/Cramo peatreeneri Donaldas Kairyse juhendatav Rytas on Leedu liigas võitnud 11st mängust seitse. 
Standings provided by SofaScore LiveScore