George Russell.Foto: GIUSEPPE CACACE/Scanpix
Vormel 1
7. detsember 2020, 08:24

Mercedese tiimi boss rehvisegaduse kohta: see läks ikka täiesti p***e

Viimastel aastatel F1 sarja valitsenud Mercedese tiim sai eilsel Bahreini etapil hakkama korraliku apsakaga ning tiimi boss Toto Wolff ei hakanud asja ilustama.

Sakhiris sõidetud etapil olid seekord Mercedese eest väljas Valtteri Bottas ja George Russell, kes asendas koroonaviirusesse nakatunud Lewis Hamiltoni. Kvalifikatsioonis said mehed vastavalt kirja esimese ja teise aja, aga kui pühapäeval läks võidusõiduks, ei suudetud oma edu ära kasutada.

Nimelt olid Mercedese mehed küll kihutamas kaksikvõidu poole, kuid kui 64. minutil sõitis seina Jack Aitken, tuli rajale turvaauto. See oli aeg rehvivahetuseks, kuid Bottase ja Russelli rehvid aeti segi ehk tiim keeras Russelli vormeli alla Bottasele mõeldud rehvid, mis on reeglitega keelatud ja britt pidi peagi uuesti boksist läbi käima. Kuna ta sõitis minema soomlase rehvidega, siis pani Mercedes Bottase masina alla uuesti jalavarjud, millega ta boksi sõitis. Hiljem selgus, et üks Russelli rehv on katki ja ta pidi taas boksi minema. Kokkuvõttes võitis etapi Sergio Perez, Bottas sai kaheksanda ning Russell üheksanda koha.

„Kokkuvõttes läks see täiesti p****e,“ vahendas Mercedese tiimi pealiku Toto Wolffi sõnu portaal planetf1.com. „Ma ei tohiks seda öelda, aga nii oli. Kui lihtsalt rääkida, siis üks rehvitiimi liige ei saanud vajalikku kõnet kätte. Meil oli garaažis probleeme raadiosidega ja kui auto tuli boksipeatusse, ei teatud rehvivahetusest midagi ja valmis olid valed rehvid. Seetõttu läksidki kogemata alla valed rehvid.“

Russell avaldas poodiumikohast ilmajäämise osas pettumust oma sotsiaalmeedias, kus nentis, et on tõsiselt löödud.

Kuivõrd teise sõitja rehvide kasutamine on keelatud, on Mercedese rehvisegadust asunud uurima kohtunike kogu.