2019. aastal teenis tiitli Elva vald, tunnustuse võttis vastu Elva vallavanem Toomas Järveoja.Foto: Raigo Pajula / EOK
Liigume
12. detsember 2020, 14:14

HÄÄLETA: vali Eesti kõige sportlikum kohalik omavalitsusüksus!

Eesti Olümpiakomitee selgitab tänavu rahvahääletuse abil välja Eesti kõige sportlikuma kohaliku omavalitsusüksuse. Selleks mine „Eestimaa liigub“ Facebooki leheküljele, vali viie video seast oma lemmik ning reageeri sellele kas pöidla, südame või naerunäoga! Hääletada saab kuni 20. detsembri südaööni ning võitjad kuulutatakse välja juba 3. jaanuaril toimuval „Spordiaasta tähed 2020“ telesaates Kanal 2 eetris.

Hääletusel osalejate iseloomustused:

Nõo vald

Nõo vald on avanud oma spordikooli, mille tegevus käivitus 1.septembrist 2020. Nõo valla spordikool koordineerib kogu valla sporditööd. Rajatud on uusi spordiobjekte ja üle 10 km kergliiklusteid, mis on ühtlasi ka tervisesportlaste käsutuses.

Põltsamaa vald

20 aasta vältel on Põltsamaa vald koos erinevate toetajatega panustanud Kuningamäe terviseradade arengusse üle 200 000 euro. Rajatud on erinevaid jooksu-, matka- ja jalgrattaradu, 1,5 kilomeetri pikkune valgustatud rada ja 18 korviga discgolfirada. Tänavu valmis 1 km pikkune asfaltkattega rullsuusarada. See on ainus keskus maakonnas, kus on kunstlume tegemise võimekus. Kuningamäel asub ka Eesti üks ägedamaid kardiringradasid. Adavere kooli juurde igal talvel loodav kiiruisurada on Eesti kiiruisutamise taassünnihäll. Siin on tuule tiibadesse saanud olümpiamängude 4. koht, aasta naissportlane 2018 Saskia Alusalu ja juunioride MM-pronks Marten Liiv. Põltsamaa spordielu korraldab sihtasutus Põltsamaa Sport. Vallas toimetab 24 spordiklubi ja organiseeritult tegeletakse 21 alaga. Aastas toimub ligikaudu 120 erinevat spordisündmust.

Rae vald

Rae vallas on iga uue õppehoone ehitusel või renoveerimisel (ning kõik on uued või renoveeritud) on suurt tähelepanu pööratud sportimisvõimaluste loomisele. Koolide juures on staadionid, väliväljakud, pallisaalid, fitness-saalid, jõusaalid. Jüri ja Järveküla koolide juures lisaks ujulad. Spordirajatised alates pallisaalidest ujulateni on ristkasutuses – hommikupoole õpilased, õhtul avatud kogukonnale ning kasutus on väga aktiivne.

Sügisel avatud Peetri park on väga mitmekülgne ja sisaldab endas mitmeid elamusi pakkuvaid atraktsioone. Uue pargi näol on lisandunud piirkonna inimestele hulganisti aktiivseks ajaveetmiseks mõeldud võimalusi. Kaua oodatud ja eelkõige noortele mõeldud Eesti suurim betoonist skatepark ning Eesti esimene avalik parkuuriväljak on spetsiaalselt selle pargi jaoks disainitud ja ehitatud. Pargi lõunapoolses osas on välitreeningute jaoks olemas nii korvpalliplats kui liivaga kaetud võrkpalliväljak. Kõikidest nendest tegevustest tekkivate helide summutamiseks on loodud müravall ümber skatepargi ja multispordiväljakul.

Rae vald on väga sportlik – Eesti omavalitsuste 2020. aasta suvemängudel saavutati esikoht, Eesti omavalitsuste 2020. aasta talimängudel teine koht.

Rakvere linn


Rakvere linn on koduks Eesti kõige tulihingelisematele spordiinimestele, rohketele spordiklubidele ja vägevatele spordiüritustele. Rakvere spordirajatiste valik on väga mitmekesine ja nende tase suurepärane, mis tagab ideaalsed võimalused praegustele ja tulevastele tippsportlastele aga ka meie tervisespordisõpradest linlastele. Usume, et kõik see teeb meist aasta sportlikuma omavalitsuse!

Rõuge vald

Rõuge vald aitab täiskasvanud vallakodanike tervise edendamisele kaasa, pakkudes võimalusi erinevateks liikumisharrastusteks. Üks selliseid pakkumisi on juba aastaid olnud tasuta ujumine Väimelas. Endiste Rõuge mõisnike järeltulijate poolt loodud Samson-Himmelstjerna fondi toetusel töötab ka Rõuge piirkonna ujumisbuss, mis viib huvilised ujuma ja toob nad pärast koju tagasi. Tervist edendavas Rõuge vallas saab lisaks ujumisele tegeleda erinevate spordialadega, näiteks nii jalgpalli, golfi, kettagolfi, suusatamise, tennise, jäähoki kui võrkpalliga. 

2019. aastal teenis tiitli Elva vald.  Tunnustuse võttis vastu Elva vallavanem Toomas Järveoja. „Tänan Elva valla elanikke ja meie sõpru, kes hääletasid meie poolt. Elva vald on selles mõttes äge vald, et meil on väga palju spordiklubisid ja treenereid. Teen sügava kummarduse meie klubidele ja treeneritele, kes võimaldavad püramiidi teha nii suureks, et noored jõuavad tippu. Praegu on meil maailmatasemel tegevsportlasi palju, näiteks Kalev Ermits, Kaur Kivistik, Kristjan Ilves, Martin Järveoja. Elvas on sporti, tulge järgmisel suvel kõik uue spordihoone avamisele!“ kutsus Järveoja.