Helsingi Jokerit ja Severstal Tšerepovetsi matš Tondiraba jäähallis.Foto: Stanislav Moshkov
Jäähoki
7. detsember 2020, 15:40

PAHANDUS: hokiliigas KHL on üle 500 koroonajuhtumi

Meistrivõistlused üle maailma ägavad koroonajuhtumite all, kuid eriti hull on seis idanaabritega hokiliigas KHL, kus koroonaviirusesse on nakatunud üle 500 inimese.

Ametlike andmete põhjal on Vene riik üks suurimaid koroonaviiruse käes vaevlejaid. Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) sõnul on riigis diagnoositud 2,5 miljonit nakatumist ja COVID-19 tõttu on surnud üle 43 000 inimese. Samas peljatakse, et numbrid pole täpsed ja reaalsuses on haigestunuid veel enam.

Koroonaviirus levib ka sealses hokiliigas. KHLi president Aleksei Morozovi sõnul oli nädalavahetuse seisuga liigas 21 inimest haiged ja toibumas on 486 isikut, ehk enne seda nädalat oli avastatud 507 nakatunut, vahendab Iltalehti.

Kuna KHLis on kokku 23 meeskonda, siis keskmiselt on igas klubis olnud juba 22 koroonajuhtumit. Kuna põhihooaja lõpuni on üle kahe ja poole kuu, siis ei pruugi praegused juhtumid jääd viimaseks.

Liiga siiski ei kaalu meeskondade "mulli" viimist. "Seni on "mullis" toimunud play-offidest veel vara rääkida. Tahame kohamänge pidada erinevates linnades ja selliselt, et publik pääseks kohtumistele," oli Morozov KHLi veebilehel lootusrikas.

Koroona on löönud sassi liigakalendri. Sellal kui enamikel tiimidel on kirjas umbes 33 matši, siis põhjanaabrite Helsingi Jokerit on isolatsioonis istumise pärast saanud jääle vaid 26s kohtumises.