MotoGP-sarja täht Franco Morbidelli osales Monza rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
7. detsember 2020, 17:40

MotoGP-sarja teine mees Monza rallist: fantastiline kogemus!

Lõppenud hooajal ringrajasõidu MotoGP-sarjas teiseks tulnud Franco Morbidelli istus möödunud nädalavahetusel Hyundai i20 R5 rooli ja võttis osa Monza rallist. Võistlus jättis mehele kustumatu mulje.

MotoGP-sarjas vaid 13 silmaga üldvõitjale Joan Mirile alla jäänud Franco Morbidelli tegi Monzas karjääri esimese stardi rallimasina roolis, kaarti luges talle kogenud Simone Scattolin. Mees tegi endale sellega sünnipäevakingituse, sest ta sai reedel (4. detsembril - toim.) 26aastaseks, vahendab portaal motorsport-total.com.

"Tore on siin olla," ütles 2017. aastal Moto2-sarjas MM-tiitli võitnud Morbidelli neljapäeval. "Sain selle võimaluse ja olen natuke autoga sõitnud. Saan samm-sammult tunde kätte."

Esimese etapi lõpus oli Morbidelli üldkokkuvõttes 54. kohal, kuid unustamatu mulje jätsid talle laupäevased kiiruskatsed, mis toimusid lumesajus. Temagi libises vastu seina ja lõhkus Hyundai vedrustuse. 

"Milline väljakutse! Ma pole elus midagi sellist näinud," rääkis ta keerulistest ilmastikuoludest. Vaatamata juhtunule oli mees täis positiivsust. Pühapäevaks putati Morbidelli masin korda, ta alustas viimast päeva 67. kohal ja kokkuvõttes jõudis finišisse 61. ajaga. 92st registreeritud sõidukist veeres üle lõpujoone 71.

"See oli fantastiline kogemus," säras Morbidelli. "Mul oli tore. See oli väga raske, kuid jäin keskendunuks ja suutsin masina koju tuua. Mu sõit paranes pidevalt. Iga päevaga tundsin end autos aina mugavamalt."

MotoGP-sarja uus hooaeg algab 28. märtsil, kui kihutatakse Kataris.