Karolin Kaivoja Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee
Jalgpall
7. detsember 2020, 18:31

ÄGE: Eesti kohtunik valiti MM-finaalturniiri kandidaadiks

IFA valis Eesti kohtuniku Karolin Kaivoja 2023. aastal toimuva naiste maailmameistrivõistluste finaalturniiri kandidaadiks.

Tegemist on esimese korraga, kui Eesti kohtunik on täiskasvanute jalgpalli MM-finaalturniirile pääsemisele nii lähedale jõudnud. 2017. aastal teenindas rannajalgpalli MM-finaalturniiri Ago Kärtmann.

FIFA valis Austraalias ja Uus-Meremaal toimuvaks MM-finaalturniiriks välja 100 abikohtunikku, kelle seast tehakse lõplik valik. Eelmisele naiste MM-finaalturniirile pääses 48 abikohtunikku. Järgnevate aastate jooksul läbivad kõik kandidaadid põhjaliku programmi, milles on oluline osa kohalikul ja rahvusvahelisel tasandil mängude teenindamisel, regulaarsel tagasisidel ja väga heal füüsilisel vormil.

„Eesti kohtuniku jõudmine oma ala maailma tippu on tähelepanuväärne ja suur tunnustus tehtud tööle. Soovin järgmisteks aastateks Karolinile ja kohtunike osakonnale jõudu ja sihikindlust,” märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Viimati oli Kaivoja Taani kohtunikebrigaadi koosseisus 1. detsembril ametis Kiievis peetud EM-valikmängus Ukraina - Montenegro.