Jaagup KreemFoto: Merilin Ulm
Saund
8. detsember 2020, 18:38

Terminaatori ja Shanoni kontserttuurid jäävad ära! Korraldaja: me ei uskunud, et viiruse levik võib nii hulluks minna (1)

Populaarsed bändid Terminaator ja Shanon pidid peagi minema kontserttuuridele üle Eesti. Seoses koroonaviiruse levikuga, on korraldaja Sky Management sunnitud planeeritud üritused siiski ära jätma.

Korraldaja sõnul jäeti kontserttuurid ära seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga. „Me keegi ei näinud ette, kui kaua või kaugele viirus levib ja hetkel on olukord läinud aina hullemaks. Oktoobris tuure planeerides, ei olnud mõtet, et viiruse levik võib nii hulluks minna.“

Seda, kas kontserdid lükkuvad edasi või jäävad üldse ära, korraldaja veel öelda ei oska. „Võtame hetkel mõttepausi ja müüdud piletid ostetakse tagasi. Ega keegi pole vist õnnelik sellega, mis praegu toimub,“ selgitab ta.

Terminaatori solist Jaagup Kreem tõdeb, et kurb uudis jõudis nendeni täna hommikul. „Nagu ma aru sain, oli tuuri korraldaja üritanud viimase hetkeni pidada erinevaid plaane, et kontserdid saaks ikkagi aset leida: kõik pidi toimuma vastavalt reeglitele ja hajutatult. Küll aga oli see praeguses olukorras mõistlik otsus, et koroonariski maandada,“ sõnab ta. 

Jaagup ütleb, et kontserdid ei lükku edasi, vaid jäävad ära: „Siis puhuvad hoopis uued tuuled. Uue albumi esitlust ei saa edasi lükata, kui olukord peaks kestma näiteks aasta, ei ole album enam sugugi mitte uus. Piletid ostab korraldaja paraku tagasi.“

„Meil on kõige rohkem kahju sellest, et tahaks mängida – oleme nii väsinud passimisest ja kodus istumisest. Uus ja väga hea album tuli välja ning tahaksime seda inimestele esitleda,“ sõnab Jaagup. „Väga palju esinemisi sel aastal tegelikult polegi: planeeritud on üks väike kontsert tallinnas, aga sinna saavad väga loetud inimesed ja aastalõpukontsert ERM-is. Eelmisel aastal oli seal kohal peaagu tuhat inimest, eks näis palju sel aastal tuleb, aga kui kõik päris lukku ei lähe, teeme Terminaatoriga selle küll ära,“ loodab ta.

Shanoni solist Taavi Immato ütleb, et viimase hetkeni loodeti, et asjad lähevad paremaks ja kontserdid saavad toimuda. „Hetkel oli aga ainuõige otsus tuur ära jätta, sest olukord pole läinud paremaks,“ arvab ta.

Taavi sõnul pole teada, kas kontserdid jäävad ära või lükatakse edasi. „Elame päev korraga ja ootame selliseid aegu, kus on mõistlik suuri kontserte uuesti korraldada nii, et kõik saavad naudingu ja elamuse – nii bänd kui ka pealtvaatajad,“ ütleb muusik.