Tarmo Kink lõi Middlesbrough' kasuks kokku neli väravat.Foto: Vida Press
Jalgpall
8. detsember 2020, 19:32

SUUR GALERII SÄRAVAST KARJÄÄRIST | Tarmo Kink uuest elukutsest: olen alles poisikese kingades

35aastane Tarmo Kink jätkab järgmisel aastal täiskohaga tööd Levadia jalgpalliklubi abitreenerina ning jätab mängimise lõplikult tagaplaanile. Kink aitab Tallinna klubis peatreenerit Vladimir Vassiljevit. 

Kink tunnistas klubi pressiteates, et võtab profijalgpalliga hüvastijätmist ning treeneritööle pühendumist rahulikult. „Aja jooksul sai selgeks, et ma ei saa enam profina jätkata. Sain ennast pikalt ette valmistada. Amatöörina mängin jalgpalli edasi, kuid minu puhul on see varasemaga võrreldes 20protsendiline sooritus. Üleminek treeneritööle oli igati loomulik asjade käik,“ sõnas Kink. Ta osaleb koos mitmete teiste koondislastega Eesti jalgpalliliidu UEFA A litsentsi kursustel.

Levadia peatreener Vassiljev loeb Kinki meeskonna treenerite tiimile suurepäraseks täienduseks. Eelkõige oodatakse temalt abi ründajate arendamisel. „Tarmol on meie treenerite tiimis väga oluline roll. Oma kogemustega aitab ta meid palju ründemängijate arendamisel ning taktika kujundamisel. Tarmo tulek mõjus meeskonnale väga hästi: ta toob meie igapäevatöösse palju positiivseid emotsioone, aitab meeskonna tuju üleval hoida ning väljendab end häälekalt mängude ajal,“ ütles Vassiljev.

Kink alustas Levadia abitreenerina tänavu sügisel. „Mul on veel väga palju õppida! Olen abitreenerina alles poisikese kingades. Eelkõige olen ennast tundma õppinud ning jõudnud veendumusele, et naudin treeneritööd! Mul oli erinevaid pakkumisi ja võimalusi, kuid tegin õige valiku – mulle meeldib väljakul olla ja mängijatega tööd teha, neile nõuandeid ja õpetussõnu jagada, aidata neil oma kogemustele tuginedes jalgpalliteel edasi liikuda ning paremaks saada,” tõdes Eesti koondises 82 kohtumist pidanud ja kuus väravat löönud vasakujalgne legend. 100 mängu piir jäi tal siiski ületamata, seega pole suurt koondise lahkumismängu oodata.

Eesti meistriliigas jäi Kingi arvele 137 mängu ja 47 väravat. Ta pidas viimase kõrgliiga mängu Levadia särgis enam kui kolm aastat tagasi, 4. novembril 2017. Kingi hilisemad katsed tippjalgpalli tagasi pöörduda nurjasid vigastused.

Oma pika mängijatee vältel pallis ta ka Venemaal (Moskva Spartak), Ungaris (Györi ETO, Kaposvari Rakoczi, Mezökövesd), Inglismaal (Middlesbrough), Ukrainas (Lvivi Karpatõ), Itaalias (Varese), Šotimaal (Inverness Caledonian Thistle) ja Soomes (SJK). Aastatel 2006-2008 tuli ta Levadia koosseisus kolmel korral Eesti meistriks, hooajal 2012-13 krooniti ta Györi mängijana Ungari tšempioniks. Kingi CV-l säravad ka Šotimaa ja Soome karikavõidud.

Tänavu mängis Kink Eesti tugevuselt viiendas liigas Tallinna Zeniti ridades. Samas tiimis mängivad näiteks ka endised koondislased Rimo Hunt ja Ingemar Teever. Lisaks Eesti aegade parim suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.