Rooma Lazio mängis tulega, kuid pääses siiski alagrupist edasi.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
8. detsember 2020, 22:02

Rooma Lazio pääses üle noatera meistrite liiga play-off’i

Jalgpalli meistrite liigas toimuvad täna ja homme alagrupiturniiri viimased kohtumised. Esimesena said asjad ühele poole F-grupis, kust edasipääsu kaheksandikfinaali tagasid Dortmundi Borussia ja Rooma Lazio.

Kui Borussia edasipääs oli selge juba enne viimast vooru ning nende 2 : 1  (68. Lukasz Piszczek, 79. Axel Witsel – 16. Sebastian Driussi) võit võõrsil Peterburi Zeniidi üle oli pigem kosmeetilise tähendusega, siis Rooma Lazio ja Club Brügge vahelises kohtumises jagus intriigi küll ja veel. Lazio läks koduplatsil väljakule küll kahepunktises eduseisus, kuid nende kaotuse korral pääsenuks Borussia järel teisena edasi hoopis Brügge.

Mäng algas Laziole hästi, kui 12. minutil haarati Joaquin Correa tabamusest eduseis. See püsis aga vaid kolm minutit, siis Ruud Vormeer viigistas.

Lazio eduseisu taastas Ciro Immobile 27. minuti penaltivärav ning tagatipuks eemaldati 39. minutil platsilt Belgia klubi kaitsja Eduard Sobol, ent ometi tegi Lazio oma elu keeruliseks, kui veerand tundi enne lõpuvilet lubati Hans Vanakenil viigistada.

Brügge ponnistused võiduvärav lüüa oleks peaaegu vilja kandnud kohtumise teisel üleminutil, mil Charles de Ketelaere terava nurga alt teel saadatud löök raksus Lazio värava põiklatis. Lõppseisuks jäi siiski 2 : 2 viik, mis viis esimest korda kahekümne ühe aasta jooksul meistrite liiga play-off'i Lazio.

Standings provided by SofaScore LiveScore