Foto: CD Projekt RED
Esport
9. detsember 2020, 16:53

HOIATUS! Aasta oodatuim mäng „Cyberpunk 2077“ võib esile kutsuda epilepsiahoo (1)

Aasta 2020 ei anna mitte ühelgi momendil armu. Kui mängurid lootsid, et pikalt oodatud rollimäng „Cyberpunk 2077“ aitab mõtteid probleemidelt eemale viia, siis vähemalt teatud inimeste jaoks on teos suutnud ka tuska tekitada.

Nimelt kirjutas väljaande Game Informer toimetaja Liana Ruppert, et mängu mängimine kutsus tal esile epilepsiahoo. Küberpungilik rollikas on kuuldavasti pungil erinevatest välkuvatest visuaalsetest efektidest,

Ühel momendil tõmbab mängutegelane pähe prillid, mis lubavad tal teiste karakterite mälus sobrada. Seda tegevust saadavad aga välkuvad puna-valged tulukesed. Rupperti sõnul kasutatavad neuroloogid reaalses elus sarnast vahendit, et epilepsiahoogusid diagnoosi määramise eesmärgil esile kutsuda.

Üllataval kombel puudus mängul vastavasisuline hoiatus. Tavapäraselt sisaldab iga videomäng märkust, mis annab teada, et teoses võib leiduda epileptikutele halvasti mõjuvaid „päästikuid“. „Cyberpunk 2077“ puhul leidub antud teadaanne vaid lõppkasutaja lepingust.

Õnneks jõudis teavitus probleemist otsapidi ka CD Projekt REDi kõrvadesse. Teose Twitteri kontol anti teada, et hoiatus lisatakse mängu esimese asjana. Lisaks üritatakse kiiremas korras leida lahendus, mis hoiaks teiste kasutajate puhul haigushood ära.

„Cyberpunk 2077“ ilmub 10. detsembril PC, PlayStation 4 ja Xbox One'i peal. Senised arvustused on olnud kiitvad, kuid leidub ka ohtralt murekohti.