Kalev/Cramo korvialune jõud Devin Thomas (vasakul) ja peatreenre Roberts Roberts Štelmahers Foto: Martin Ahven
Korvpall
9. detsember 2020, 20:44

BLOGI | Kalev/Cramo võttis Ühisliigas hooaja esimese võidu

Kalev/Cramo alistas Kalevi Spordihallis Minski Tsmoki 88 : 82, millega sai VTB Ühisliiga tabelisse kirja esimese võidu. 

Viimati VTB Ühisliigas 5. novembril platsil käinud Tallinna Kalev/Cramo naasis kolmapäeval mängude juurde, kui Kalevi Spordihallis võõrustati Minski Tsmokit. Ehhki külalised sai sisse kiire algedu, siis Kalev/Cramo tuli Janari Jõesaare tulemusliku mängu abil järgi ja võitis avaveerandi 20 : 15. Sealjuures oli hiljuti Hispaaniast sule sappa saanud ja kodumaale naasnud Jõesaare arvel juba 9 punkti. 

Teisel veerandil kasvatati eduseisu veelgi ning neli ja pool minutit enne poolajavilet oli Kalev ees 38 : 24. Kuid siis meeskonna mäng lagunes. Läti tagamängija Toms Leimanis sopsas järjepanu kolmeseid ning Tsmoki suutis poolajaks vahe vähendada ühele punktile: 42 : 43.

Teise poolaja algus jätkus samas taktis, sest valgevenelased alustasid 9 : 0 spurdiga ja soliidset edu hoiti kolmanda veerandi lõpuni, mille külalised võitsid 68 : 59. Viimased kümme minutit kuulus siiski kodusatsile. Devin Thomase ja Marcus Keene’i õnnestumiste abil pääses Kalev järgi ja minut enne kohtumise lõppu suudeti rebida ette 83 : 80. Seda edu hoiti lõpuni ja matš võideti 88 : 82. 

Viis kaugviset tabanud Keene'i arvele jäi lõpuks 27 punkti, Jõesaar toetas teda 19 ning Rauno Nurger ja Thomas 10 silmaga. Minski poolelt tegid enim pahandust Leimanis ja Maksim Salaš, kelle arvele jäi 19 punkti. Kalevil on liigatabelis kirjas üks võit ja neli kaotust.

"Olen paar päeva teinud Kaleviga trenni . Enesetunne on hea, siin on võimalus ennast uuesti leida. Hea, et visked kohe sisse hakkasid minema. Kindlasti aitab see tulevikule kaasa," ütles Jõesaar kohtumise järel.

Eestlane mängis eelmise hooajal Štelmahersi käe all Kalevis, aga seda hooaega alustas Hispaania kõrgliiga meeskonnas Manresa. Nüüd naastes kohanemisega Jõesaarel probleeme pole. "Liikumised tulevad iga hetkega meelde ja kohanemisel on see kindlasti kasuks," tõdes ta. "Leegionäre varem ei teadnud, aga paari päeva jooksul olen neidki tundma õppinud."

20:43
Eigo Kaljurand

LÄBI! Kalev teenib VTB-liigas hooaja esimese võidu skooriga 88 : 82.

Keene'i arvele jäi lõpuks 27 punkti, Jõesaar toetas teda 19 ning Nurger ja Thomas 10 silmaga. Minski poolelt tegi enim pahandust Leimanis ja Salaš, kelle arvele jäi 19 punkti.

20:40

Keene tabab mõlemad vabavisked. 88 : 82 ja 15 sekundit minna. Nüüd on see mäng tehtud!

20:40

Minsk eksib viskel, palli saab Keene, aga miskipärast ei tehta talle kiiret viga. Jänki triblab pikalt platsil, kuniks 16 sekundit enne lõpuvilet tehakse viga. 

20:39

Aga pole vahet! Marcus Keene võtab palli ja paneb väga keerulise kolmese, mis tabab! Möödunud nädalal oma fännidele keksmist sõrme näidanud jänki selliste sooritustega saab andeks. 29 sekundit minna, Kalev ees 86 : 82.

20:38

Kalevi kaitse harutatakse täiesti lahti ja  Veremejenko vähendab korvi alt vahe ühele silmale.

20:36

Sai siin Thomas varem laidetud, aga mehe mängu lõpp on vägev. Vastate poolel paneb Leimanis kauge kahese mööda, Thomas nopib kaitselaua ja tema vastu tehakse viga. Jänki tabab mõlemad vabavisked, Kalev ees 83 : 80! 

Kohtumise lõpuni nõksa alla minuti, vastaste loots võttis arusaadavalt aja maha.

20:34

Jõesaar paneb poolteist minutit enne mängu lõppu kolmese mööda, aga Thomas võitleb mehiselt ründelauas ja jätkuolukorras pääseb vabaviskejoonel Dorbek. Eesti koondislane tabab mõlemad ja Kalev ees 81 : 80! 

20:33

Salaši vabavisked viivad Minski ette 80 : 79 ja tiimid vahetavad valesööte.

20:30

Leimanis eksib kolmesel, kuid Clyburn lükkab palli ründelauast sisse. Kolm minutit minna, Kalev viivuks taga 77 : 78, kuid kohe vastab Hermet kodusatsi poolt.

20:27

Thomase vastu tehakse väga rumal viga, jänki tabab mõlemad vabavisked. Kalev 4.20 enne mängu lõppu ees 77 : 76! Siit on tulemas korralik triller!

20:26

Seni varjus püsinud Parahouski võtab mängu ühe enam enda õlule. Keerutas Thomase vastu selg ees ja tabas poolhaagi, kuid Thomas tabas teisel pool kaks vabaviset ning Kalevi kaotusseisu püsib ühepunktilisena.

20:24

Oi-oi-oi! Keene hakkab hoogu minema. Esmalt tabab lihtsa kolmese ja siis paneb otse üle vastase käe ülikaugelt veel ühe. 73 : 74

Seda ei saa öelda, et Kalev ei võitleks. Tabavusele eelnes ründelaud, kus Thomas ja Jõesaar hüppasid pallile järgi.

20:22

Korvi all teeb pahandust vastaste 33aastane tsenter Artsiom Parakhouski, kes tabab 2 + 1. Pisivigastustega hädas olev Kalevi keskmängija Thomas on teinud päris lahja mängu, äkki oleks aeg Nurger tagasi tuua? 67 : 74

20:18

Keene kolmene vahendas vähe kolmele punktile, kui kaugviskega vastab Salaš. Müstika muidugi, et valgevenelane nii vabaks jäeti.

20:16

59 : 68 kaotusseisust alustavad viimast veerandit Keene, Jõesaar, Kurbas, Thomas ja Dorbek, kellest viimane tabab vabaks jäetuna kolmese. 

20:15

Oeh... taas ei saa Kalev kaitselauda kätte. Clybrn eksib vabaviskel, pall jääb Minski valdusesse ja Leimanis tabab oma viienda kolmese. Kalevi rünnak jookseb umbe ja Salaš paneb lisaks veel ühe kahese, mis lõpetab kolmanda veerandi. Kodutiim jõudis korra skoorini 59 :61, kuid viimase minutiga tõi Minsk 7 vastuseta punkti.

20:11

Kalev on paaril korral kaitselauas hädas, kuid õnneks Minsk ei lahenda. Kaufmanis, kes vahendas vähe seisule 55 : 58, saab taas kolmest proovida, kuid eksib, ja samas võtab Nurger lauda minnes neljanda vea. Arvestades Thomase väga kahvatut mängu, siis paha uudis.

20:09
Eigo Kaljurand

Štelmahers on taas platsile pannud viis vahetuses alustanud mängijat ja kerge deja vu: Nurger paneb kauge kahese. Seis 52 : 58, aga Kalev vajab õnnestumisi ka kaitses. Esimesel poolajal see viisik toitis, kas ka nüüd?

20:07

Kalevil on ainult üks mees, kes mängib. Kodusats on visanud viie minutiga seitse silma, kõik on Jõesaare nimel. Jõesaarel koos juba 19 punkti, kuid Kalev on taga 50 : 56

20:02

Jõesaar proovib taas kolmest... ja tabab! Tsmoki võtab kiiresti aja maha. Aga Kalevi viimased 6 ja pool minutit olnud hapud. 38 : 24 eduseis on muutunud 48 : 51 kaotusnumbriteks.

Loe rohkem