Ott TänakFoto: Mari Luud
WRC
10. detsember 2020, 19:10

Ott Tänak: tahan järgmisel aastal oma individuaalse MM-tiitli tagasi saada (13)

Hyundai piloot Ott Tänak tunnistas, et tänavune aasta uues tiimis oli keeruline.

"Oli keeruline aasta, sest pidin uut meeskonda tundma õppima. Ilmselgelt pole me väga palju koos olnud," selgitas portaalile DirtFish Tänak, kes siirdus hooaja alguses Hyundaisse ja tuli tänavu MM-sarja üldkokkuvõttes kolmandaks. "Hooaeg üldiselt oli üsna lühike, kuid kindlasti õppisime palju ja sain väga palju õppetunde. Nüüd on oluline neid järgmisel aastal praktikas rakendada."

Ehkki saarlase meeskond Hyundai võitis tootjate arvestuses MM-tiitli, siis hooaeg polnud lihtne. "Meil olid mõned kõrghetked, näiteks minu esimene võit meeskonna eest Rally Estonial, kuid kahjuks olid halvad hetked," sõnas Tänak, kes tegi hooaja avanud Monte Carlo rallil ränga avarii.

"Siiski on mul hea meel olla osa sellest meeskonnast ja tootjate tiitlist. Mulle avaldas muljet, kuidas kõik reageerisid pandeemia rasketele väljakutsele, see on selle raske töö ja sihikindluse tulemus," jätkas Tänak. "Ootan huviga järgmist aastat ja kindlasti tahan tagasi saada oma individuaalse MM-tiitlit."

Hyundai teatas kolmapäeval, et Tänak, Thierry Neuville, Dani Sordo ja Craig Breen jätkavad nende ridades ka tuleval hooajal. Kui esimesed kaks sõidavad kaasa täishooaja, siis viimased kaks eeldatavasti jagavad taaskord kolmandat masinat.