Evander Holyfield (vasakul) haarab kõrvast - Mike Tyson on just tema kõrva hammustanudFoto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
11. detsember 2020, 13:23

VIDEO | Mike Tysoni tagasitulek tõi suure kasumi ja poksilegend võib järgmises matšis minna vastamisi vana „sõbraga“ (1)

Mike Tysoni tagasitulekumatšile ostsin virtuaalse pileti 1,6 miljonit poksisõpra, mis tähendas vägevat kasumit.

Kuna online-pääse matšile maksis 49.99 dollarit (ca. 41.20 eurot), siis tähendab see, et kokku tõi matš pea 66 miljonit eurot tulu. See näitab selgelt, et 54aastase Tysoni vastu tuntakse huvi ka veteranieas ning ameeriklane on hakanud juba uuest matšist mõtlema.

Kõige rohkem on pakutud järgmiseks vastaseks Evander Holyfieldi, kes on Tysoni ehk kõige kuulsam vastane. Kaks meest kohtusid esimest korsa 1997ndal aastal ning Holyfield võttis siis üllatusvõidu ning ühtlasi MM-tiitli.

Kõige legendaarsem matš kahe poksi suurkuju vahel leidis aga aset aasta hiljem. Matš lõpetati kolmandas raundis, kui Tyson Holyfieldi kõrvast tükio hammustas.

Holyfield on Tysonile juba väljakutse esitanud ning legendi poeg Evan Holyfield on kindel, et pala suudab lahingust võidukalt väljuda.

„Mu isa näeb praegu päris hea välja. Tean, et ta on terve aja treeninud ja seega olen põnevil, mis juhtuma hakkab. Ma ei arva, et ta kaotab. Nende esimesed kaks matši läksid selgelt ühte auku ja kolmandas - kuigi tegu on heategevusmatšiga - ma ei plaaniks vaadata, kuidas mu isa kotti saab,“ kommenteeris Evan Holyfield.

Noorem Holyfield kohtub ise homme oma karjääri viiendas profimatšis Donnis Rediga. Tema unistuseks oleks aga olla Tyson-Holyfield triloogia viimases osas soojendusmatši üks osapool.

„Roy Jones Jr VS Mike Tyson oli üsna ajalooline matš ning ma tahaksin ka isaga koos ajaloost osa saada,“ sõnas Evan Holyfield.